yes/no?

is it ok to drink cold water while pregnant?

26 Balas

Yup2 me too.. dari first month smpai sekarang 6 month saya tak boleh minum air kosong suam nnt perut sebu kembung.. minum air sejuk je itupun kena manis so saya letak la sirap/laici sikit janji tak plain langsung.. tp jgn letak byk sgt nnt kena diabetes 😅 just bg ada rasa je

setiap hari saya minum air ais sis, pregnent ke 3 ni sya xdpt nk minum air panas mesti loya rasa tekak.jd setiap hari breakfast pun saya minum air milo ais. hrp xde apa2 sebab tu je yg lalu kat tekak.

Yes to d cold drink.. But a no no.. Of u added ice cube from factory.. Unless you made by your self d ice cube.. But the best is warm water.. 😉

Sy minum air sejuk aje boleh masuk..kalau minum air suam rasa loya..dari sy xminum langsung air, baik sy minum aje air sejuk..😂

did u mean the water from the water filter like coway/cuckoo? of course can.. no harm at all

Boleh saja tapi hadkan kalau doc or nurse minta kita jaga dari minum air sejuk atau ais.

Can but warm water better. Too much cold drink lead to swollen body/feet.

minum ja lps melahirkan x blh dah minum sejuk2 ni. hehe

yes. it is safe and nothing tonworry at all😇😇

boleh sis.. sy smpai 38mggu skrg minum😂