Scan pregnancy

Test pagi ini.. fmu. 4weeks 5days. Kalau sy nak scan 5weeks ++ ade tak yg pnah buat scan early & nampak kantung..? Sy tau 7-8week baru nampak heartbeat. But sy just nak confirm kan ade kantung dalam rahim..

Scan pregnancy
19 Balas

saya haritu nak scan early dalam 7 weeks.. pergi swasta, doctor tak recommend untuk scan, sebab masih awal..mungkin risau saya sedih kot kalau tak nampak kantung or tak nampak baby. first time scan masa 10 weeks kat KK nak buat buku pink . sebab masa tu masih pkp ..appoinment awal2 dah penuh ..tarikh tu je available paling awal ..masa tu dah nampak baby and heartbeat moga dipermudahkan urusan awak💐

sy dpt tahu double line w5..jaga mkn,jaga diri jaa.. w7 ada bleeding,baru p swasta scan sbb risau.. alhamdulillah nmpk janin, heartbeat..pndpt sy, mgkin awai2 xyah scan dulu..nnti kalau xnmpk kantung, tkot kita yg stress..ada doc yg ckp kndungan xmnjdi la apa la..nnti kita lagi risau dok fikir..as long as xdak bleeding InshaAllah kndungan oke..

3y ago

Kan sis.. sy pon dua hati sebenarnye.. tapi ramai jugak yg ckp tggu dlu 7-8 weeks.. takut nnt kecewa & trlmpau byk berfikir pula..

Saya haritu scan masa 5 weeks sis, alhamdulillah nmpk kantung dgn bijik kecik dah. Ada certain org waktu weeks ni tak nmpk lagi hanya kantung kosong saja. 7/8 weeks baru nmpk , tapi takpe sis boleh cuba kot2 nmpk awal 👍🏻 moga dimudahkan segala urusan ye sis, btw tahniah ye jaga kandungan elok2 🤲🏻❤️

3y ago

Ouh begitu, okay takpe sis inshaAllah mudah mudahan saya doakan yg baik2 untuk sis. Pegi scan harini ye tanya skli bila boleh bukak buku. Lagi awal lagi bagus👍🏻

Saya scan 4w. Scan kut bawah. Alhamdulillah nampak kantung. Skrg dah 22w. Baby dah nendang2 ni ha... Didoakan kandungan puan baik2 saja InsyaAllah. Doakan juga kandungan saya ya 🤲. Thrd pregnancy, first child InsyaAllah 🤲

3y ago

Waa😍😍sy plan nak gi scan jumaat ni. 5 weeks 3 days da mase tu nnt.. hrp nampak. Amin sis.. semoga kandungan sis sihat smpai ke hujung☺️🌹

Saye sebelum ni cek 5 minggu doktor x nampak ape2.. lepas tu doktor ckp kalau nk cek awal better jgn kencing dulu. Tahan kencing kejap mungkin senang nk nampak kot kalau bawah 6week.

3y ago

Aah.. sy ade jga chat dgn klinik swasta kata 4-5 weeks boleh scan jugak tp kene tahan kencing la.. kalau xda halangan jumaat ni sy gi scan.. 🙏🏻🌹

Better scan 8w jelah, nanti dah scan awal nmpk kantung lpstu tak nampak lagi janin, nak kena scan lagi. Tp kalau byk duit boleh je nak scan tiap minggu🤣🤣

3y ago

🤣🤣kan sis.. ade je klinik swasta kat sini scan rm38 jer tp tu la.. takut jugak klu nanti dr tu ckp takde kantung la ape.. tau2 masi awal lagi.. haih.. sy tggu dlu kot 6-7 week gitu..

saya scan masa 5 weeks nak masuk 6 weeks, waktu tu hanya nampak kantung. Alhamdulillah repeat scan waktu week 12, baru nampak janin and heartbeat .

3y ago

Waaa 😍😍harap sy pun da nampak kantung nnt..

Sy pon scan awal.. sbb kerap bleeding .. takut kantung luar dr rahim.. Alhamdulillah kantung dlm rahim ..

2y ago

scan kt klinik swasta ke

saya mse first baby dulu first scan masa 7 week nampak dah.. sye pun baru check for 2nd baby

3y ago

belum lagi

sya first scan 6w 4d dh ada kantung., sekarang tgh tgu 10w nk cek heartbeat baby..

3y ago

Tahniah sis😍🌹🌹