Bleeding

Td g hospital sbb bleeding pas 2 scan nmpk kantung je baby x nmpk lg, 8w6d,adakah normal, risau sgt sbb dokter ckp ade kemungkinan keguguran, dlu mse first pregnant gugur jgak, mntak pendapat semua..

6 Balas

Mcm sy masa 9w sy bleeding . pergi hosp doc scan kantung ada , jalan bawah pun tertutup elok . tapi selang 2minggu lagi repeat scan kantung je jgk ada baby tk nmpak , doc bagi tarikh lagi 2 minggu utk repeat . doc ckp kalau tk nampak jgk lagi 3 minggu nk refer sy pada pakar . Tapi takde rezeki sy . Genap kandungan sy 11w 2d (Semalam_16/12/2020) sy sakit perut , sakitt yg mcm nk teran . pukul 4 pagi bleeding sy terus pegi kecemasan . pukul 7 pagii complete miscarriage , semua turun habis terus kosong rahim bila scan . Alhamdulillah sy tk kena cuci . saja kongsi pengalaman sis , bukan nak takutkan . Lain org lain ujian dia . Dah tertulis takde rezeki sy . InsyaAllah , sy doakan semoga ada rezeki sis dan dipermudahkan semua urusan sis dan baby . Aamiin .

3y ago

takziah...selamat berpantang... moga ada rezeki buat kita lg....

Kalau ada sejarah gugur sebaiknya puan jaga diri utk tidak buat sebarang yg mmudaratkn... Kena rest awal preggy ni... Saya pun ada sejarah gugur 2x... So 1-2 bln relax dulu then bila janin dah kuat boleh lah activ mcm biasa... Kadang2 kita kena redho sbb kemungkinan janin gugur sbb x sempurna or cacat sprt yg doktor bg tau Dan bykkn menbaca utk cari punca2 ni terjadi... Moga semuanya selamat insyallah ya puan Dan suami 😍

InsyaAllah smga baik2 saja. Sy 2x keguguran dan 1x prgnant luar rahim. Allah maha bsr, Dia bg sy 3 org anak lahir hidup yg sempurna dgn 3 kndungan yg Allah dh ambil. Alhamdulillah Allah ambil yg tak jd utk beri y sempurna. Sy fikir mcm tu je sis... Sis kena redha. Susah sis. Tp kena cuba utk redha. Allahuakbar. Semuanya ada hkmah y sgt besar.

td saya balik scan sepatutnya kiraan period 9minggu. scan janin usia 7minggu 4hari alhamdulillah jantung pon da nampak.. sejarah sy penah gugur 3x. inshaAllah doa yg baikΒ² je ye.. semoga rezeki sentiasa memihak kpd awk..

3y ago

boleh tau plan utk pregnant semula berapa lama..sbb sy pn 3 kali gugur...dn awak amalkan makanan apa..dan apa awk buat bila dpt tau pregnant😊mohon share ya..tq

Kalau dh doktor ckp begitu kami nk ckp mcm mana sbb kami bkn disini bkn doktor puan & kami tktau keadaan puan bagaimana. Kalau ragu2 refer klinik lain

Mg d pmudahkn segalanya..Allahuma aamiin