hari ni hari ke3 sy bleeding, smlm pegi hopital scan d cek dlm..doc scan baby da nmpk tp heartbeat xda lg...normal x mcm tu?pagi td plak sy pegi klinik swasta sma jg scan tp doc ckp nmpk kntung jer...susah sgt nak nmpk baby ? heartbeat pn xnmpk lg.doc ckp baby tu xda sbb xda heartbeat ?.klu baby hdup msti ada masalah doc ckp... sedih ny sya Tuhan je yg tau.. sy pregnant 9weeks

11 Balas

Sy ada bleeding jg tp just spotting jak petg kemarin n trus prgi hosptl check.. so doktor scan hnya nmpk kntung jak n baby kecik sgt n doc ckp tlur mata sapi.. so doc mnta kbnrn untuk check bwh untuk pstikn xda darah d dinding rahim.. tapi bila check dr bwh tu doc bgtau xda nmpk kntung plak cuma rahim sy memang mgenbang tnda ada b'lakunya p'senyawaan .. doc pun susah nak terangkn.. cuma doc ada ckp smada kndungan sy tu jd @ xjd.. cuma doc bg ubat untuk kuat rahim jak.. ada x yg sma kes mcm sy? Sy risau btl.. ni ank ke4 dah.. doakn baby sy sihat walafiat ya..😔😔

Yg sbr sis , doa baik2 , inshaAllah yg dtg pn baik2 jgk sis .. sy pn bru d sahkn pregnant 3 hri lpas , n scan x npk apa2 lgii , tp 7/11 bru buka buku , sy bdoa sj pd Allah agar baby npk nty .. kta serah pd yg maha esa , sesungguhnya dia tahu apa yg tbaik bt kta .. jgn sedih2 , jgn stress2 yah .. sm0ga smuanya baik2 sj k aamiin yra

Sabar la pn. Mudah mudahan Allah gantikan dengan y lebih baik. Insha Allah. Kita Kena sentiasa berbaik sangka pada Allah. Allah syg & lebih tau segala sesuatu. Mudah mudahan pn diberikan kekuatan. Aaammiinnn

Saya dah bleeding hari ke4.. Waktu kat hospital, doktor check kandungan kecil dan tak dapat scan heartbeat... Saya pun risau... Mommy we all jia you ya...

Banyakkan rehat dan jangan buat kerja rumah apa2 kalau boleh. And minum byk air. Ini pesanan doktor masa saya bleeding dulu. InshaAllah baby okay..

Sy pernah rasa seperti i2 sis...dktr ckp bby sy x sehat...dan syorkn utk buat cuci...

5y ago

Enth bg sy..x pula sbb sy dibius satu bdn...so mmg x sedar...

Bleeding byk x? Sy plk bleeding bru hri ni.. tp xde cramp pn..tau2 klua darah merah😭

3y ago

sis da brpe weeks ye?

Semoga sis tabah menghadapi ujian ni. Aamiin

sabar dan brdoa byk2 ya sis.

sabar and berdoa sis