bleeding

Ni ari dh hari ke3 saya bleeding..perut pggang sakit, bleeding x byk...tp sentiasa kluar...2 hari lps jumpa doc..scan nmpk kantung bby..heartbeat blom nmpk lg...doc bg pil kuatkn rahim...skrg ni cm ne ye..nk pegi hospital ke @ stay dlu tuk 2,3 ari lg...ada yg pnh alami cm saya x? Please respon..hati dh risau sgt2

13 Balas

Saya dok risau ari nie ari ke -5 bleeding. Ari nie darah paling byk kuar mcm period... Da jumpa doc brp ari lepas sruh tggu 2minggu lg. Kndungn saya 9wk.. Hrap la xda pa.. Sbb last year pun cm nie.. Doc kata kndungn ok.. Suddenly sya tba2 demam .masa 2 kndungn da cecah 5buln... Doc scan balik xda baby xda jntung. Saya kena tahan wad dan masuk ubat kena bsalin normal.. Hrap la kli nie xda pa... Saya bserah....dgn allah.. Apa skali kputusan pun.

5y ago

Saya da dua ari kluar drah byk penuh pad... Kaki da terasa kejang .perut da cramp sgt.vagina sakit.doc sruh jumpa 2mnggu lg.. Mslh ny da sakit sgt.shingga kn sya xdpt keja

Sama mcm sy sis.. Pon bleeding refer doc dia cakap kdg normal utk stgh org di awal pregnancy. Urm.. Sy bleeding xbyk tpi harini da hri ke 4.. Part perut area Ari2 sgt xselesa n pinggang sakit tu antara simptom pregnant je doc cakap. Urm sy pon risau.. As long xbleeding byk n ketul2 insya allah oke.. Cuma kena jaga jelah.. Smga allah permudahkan urusan kita sis.. Aaminn...

Sy bleeding masa 13 weeks. Nangis teruk otw k hospital sbb takut apa2 jd kat baby. Husband duk jauh so sy drive sorg2. Kami pjj. Smpai hospital scan tngk baby tgh main lompat2 dlm perut ni.. doc ckp almost miscarriage. Tp sempat diselamatkn. Jd mcm ni sbb mummy nye lasak sngt..

5y ago

kerja sy byk turun naik tangga.office 3 tingkat tapi takde lift.sekejap atas sekejap turun lepas tu masuk stor tgk org hantar barang buat stock check.

sama mcm saya sis .. saya kene tunggu smpai hari isnin ni .. saya 7week .. bleeding .. darah mcm darah period .. buat tvs ,,nmpk kantung.. xnmpk janin n xde heartbeart .. risau kalau janin nye xmenjadi ..

5y ago

awak tunggu jaa smpai kelua sendri ..

sya pulak bleeding 1 hari ja msa 5weeks heart beat x nmpak cuma nmpk kamtung skrnag alhamudllilah baby dh 9 weeks bleeding x dk cuma perlu mkn ubat kuatkan rahim duphatson ...

Sy pernah bleeding masa 8 weeks. Terus jumpa pakar. Dia cucuk ubat kuat rahim. Dan bagi pil.

drh mcm nk hbs period or drh merah sis.. better go klinik sis check.. semoga semua baik²,

5y ago

yg tabah sis, take care

sya tasa awak perlu jumpa pakar mungkin diorang blh bgi ap2 ubat

Sama mcm sy sis..kena byak rehat..utk kpstian rujuk doc terus..

Pergi klinik please