perut nmpak kecik

sya dh hamil 7bulan.. tpi perut sya nmpak kecik. mcm hamil 4@5 bulan je kelihatan perut sya... ni baby first sya.. rmai yg ckp sya kurang mkn... sya pla gdm on insulin... ada x ibu2 hamil mcm sya.. perut kelihatan kecik walaupun dh 7bulan?sya bingung..

27 Balas

Sama saya sekarang 30 week aritu pegi kedai ada kakak tu tnya bile bersalin dan tnya bpe bulan . Pastu dia cakap " kecik je perut kan anak first ke ?" huhuhu deme cakap kecik tapi saya rasa mcm besar je lagi lagi nk jalan pun dh terasa berat . Scan berat baby pun baru 1kg aritu tapi doktor kata normal berat tu untuk minggu kandungan skrg . Takpe sis , janji kata doktor tentang keadaan baby tu yang penting

Saya sampai dah nak bersalin orang tak perasan perut saya... Padahal dok tunggu hari ja baby nak keluar... Saya lagi suka orang tak perasan perut... Orang suka tengok2 perut orang mengandung... Rasa tak selesa... Tapi saiz baby dengan usia okey ja doktor kata... Yang penting baby sihat...

Anak first mmg x nmpk perut. Sye masa first x mcm org mgandung pon. Org ingt sye demok je. Perot kecik je. Tapi 2nd pregnant perot gedabak pulak. Org dok tegur je bila due sbb besar 🙈. Tapi skrg dh 36 weeks anytime jugak

Anak pertama memang perut nampak kecik sis.bru 1st time mengembang.hehe. nanti dah anak ke 2 dan ke3 dan seterusnya jangan terkejut bila nampak perut mcm anak kembar pulak.hahaha.

saya pun sme mcm sis perut kecik je mcm 4@5 bln tp dh masuk 7 bln dh...saya pun first baby gak...janji baby sihat dkt dlm tu..alhamdulilah setiap kali checkup baby sihat kata doc 😊

Normal .Sy dah nk masuk 9buln pn Comel je bila checkup Alhamdulillah berat baby smua normal ikut usia dia.sy pn gdm tp on diet la.semoga ibu dan Kandungan sihat selalu Aamiin..

Biasala tu mommy, asalkan baby sihat omey lottey pun dh ckup. Saya dh 8 bulan tp baby bump kecik je, tp doc kata berat baby lebih dari sepatutnya 🤭

Anak fist normal klo perut kecik.. Saya ank fist, anak ke2 pn perut kecik jer.. Anak yg ke3 ni xtau la perut kecik ke bsr sbb bru 6week...

Samela sy dah 6 bulan lebih tapi perut alaa kecik je... Takpela, yg penting baby sihat 😊 sy pun baby first jugak 😀

Saya nak masuk 7 bulan..perut nampak sikit je..x besar mana..biasanya perut saya sendat..tp baby besar je dlm tu hi..hu..