Perut tak nampak mcm 7bln

Selamat pagi mummy²,ada tak mummy dkt sine yg tngh pregnant 7bln tp perut tak nmpak mcm 7bln pun .. sllu nye klau kita tngok org lain mesti perut dia bulat dn membesar kn ... Tp klau mcm sya dh 7bulan tp perut tak mcm 7bln ... Ada msa nmpk bsar tp tdak bulat mcm tngok perut prempuan yg brbdn besr brlapis mcm tu tp bhgian ats djt perut sya besr then bhgian prut bwah sya kecik jer .. normal ke mcm tu ?

4 Balas

normal ja sis..sbb sya pun 7 bulan tapi perut xnmpak besar orng selalu cakap nmpak kecik ja xmcm 7 bulan..sya scan hri tu doc yg kata normal aslkan baby membesar ikut saiznya..mcm sya doc ckap berat baby normal 1.2kg cuma perut ja xnmpak sngat mcm 7 bulan..jgn pikir lebih2 n stress2 sis..selagi baby okay xdak masalah abaikan mulut orng n dngar apa yg doc ckap..

3w ago

tu lh banyk jga yg ckp mcm tu .. asl bby sihat jer

selagi doc tak cakap apa2 pasal kandungan u . means semua ok , tak semua orang pregnant perut besar , macam i anak 1st dulu 8 bulan pun orang ingat masih 6/7 bulan . no 2 ni baru la nampak sikit , itu pun kadang2 masih rasa macam tak pregnant .

3w ago

okay la tu . semua normal jgn risau , jaga diri & kandungan baik2 ok 😉

Normal. Saiz perut setiap orang takkan sama sebab ikut ketinggian, saiz badan dan jenis rahim individu. Yang penting tumbesaran baby dalam kandungan mengikut Gestational Age.

perut macam 7 bulan tu macam mana? siapa yg buat guideline perut 7 bulan kena sekian2?