Alah bau wangi, segala sabun

Sy skg 10 weeks.. dari awal preggy smpai skg Sy alah semua sabun. Bau je nk muntah, mual. Hari² stress nk Mandi or nk masuk bilik air.. sabun basuh baju lg la. Smpai tgk bj dlm bakul pon nk muntah.. ade yg mcm Saya ke? Bole x suggest sabun ape yg bole pkai.. skg Sy pkai cetaphil.. tp Mandi x puas. Dilema btol

10 Balas

sis sebijik mcm sy😂 alah bau2 wangi sabun2..mcm sy..sy terpaksa pakai sabun..takkan mndi taksabun kan..sy alah dgan smua sabun..ubat gigi pon sy takboleh bau..kadang nangis sbb tu ja..taktahan...mcm nk kutip buang semua sabun2 yg ada..😅sampai lah 5bulan kandungan sy..baru hilang tu pon takhilang trus..ada hari jdi jugak..skarang 8bln..boleh dh bau tapi bau wangi yg lembut2 ja..

2y ago

alhamdulillah.. seronok dgr da ok.. tp tu la takes time la. lembik bau sabun nii

Sama sis...saya baru je hilang alah bau2 sabun ni...sekarang dah 15weeks..sebelom ni bercinta nak masuk bilik air nak mandi...bila mandi je 🤮🤮🤮..gosok gigi pon sama..2 bulan lebih husband kena cuci pinggan periuk belanga..basuh baju..sidai baju..bagi mandi anak...alhamdulillah..sekarang dah ok...kembali seperti biasa..harap2 X menjelma lagi la alahan macamni...

Sama macam saya sis. Segala jenis sabun, segala jenis perfume, segala jenis ubat gigi semua tak boleh bau. Kalau bau mesti mual and muntah. Sekarang dah 16w pun still lagi tak boleh bau semua tu. Cara saya, saya try cari sabun yang bau dia tak menyengat or wangi sangat. Cari yang light2 je bau dia. Insyallah kurang sikit rasa mual2 tu

2y ago

uishhh da 16 w still lg ek. semoga dipermudahkan segala urusan kite semua

same mcm sy..cume blh bau sabun tokol y ijau..gambar burung tu..rse nk gigit je mkn..kalau sabun lain nauzubillah..rse xnk msuk blk air..nk2 sabun lifebuoy..sabun pinggan pn😞

2y ago

y ni je y Sy blh bau..pkai smpai 9 bln..klu x..x bersabun la

😅sama la sis .. sy mandi smpi sepit hidung sbp bau wangi nk dlm bilik air lagi2 lifebour merah sampai dh bsalin benci bau sabun tu

2y ago

hahaha.. Saya pon bakal bnci bau sabun dettol tu. haha

mcm sya masa awal pregnant..ckp xsuka bau dynamo.. bau je muntah..skrg ok da..ada pon sikit2 je..

saya pun sama awal2 ritu.. sy try sabun mandi yg bau2 fresh mcm oren atau lemon..

Ok bau sabun, sy bau suami mcm sampah sarap sy tak suka suami

Huhuhu kena try and error la sis sabun mana yg awk boleh bau 😅

2y ago

Sabar la ye sis 😅 semoga cepat2 la hilang alahan sabun tu ye 🥰

sama la,pastu try n error sabun lain..