Emosi

Sy risau dengan emosi sy. Lately, sy asyik menangis rindukan suami. Kami bukanlah PJJ, namun suami banyak komitmen lain sampaikan kurang beri perhatian pada saya. Kadang kala sy bermalam di rumah parents saya kerana suami sibuk dengan urusan dia. Dia akan datang jenguk saya tapi selalunya kejap je. Dalam 2 jam mcm tu. Sy offer dia utk bermalam dgn saya, tp dia selalunya nak bermalam di rumah kami, bila sy nak ikut dia, dia cakap kesian sy, takde org nak tengok2kan. Kesian suami sy, dia mmg tak cukup tangan nk uruskan semuanya. Tambah lagi sy pun nak perhatian dia. Ini ank pertama kami. Jadi sy selalu pendam perasaan sy, dan menangis sorang2.sy rindukan dia sangat2. Mungkin pembawakkan baby. Sy x berani nk luahkan pada dia. Tak pasti apa reaksi dia. Tkot dia makin tertekan. Nanti akan jadi pergaduhan. Tp sy dah x boleh nak tahan lagi dah. Sbb dah lama sangat kami takde masa bersama. Sy rasa kami makin jauh. Apa patut sy buat?

42 Balas

Saya faham sis. Tapi saya PJJ dulu. Suami kat kl saya kat johor. Kat johor memg saya sorg2 dari awal pregnant sampai lah cuti bersalin. Tiap hari saya mengharapkan keajaiban suami tiba2 ada depan mata, bangun2 tidur ada kat sebelah. Sampai vc pun menangis teresak esak macam budak. Bukan kita buat2 tapi memg rindu sangat2. Kita paham suami bekerja dalam masa yg sama kita nak jugak suami sentiasa ada dengan kita. Tapi Alhamdulillah sekarang dah bersalin n baby pun dah 4m. Cuma pasni pjj lagi baby duk ngan saya.

4y ago

Dlm pntang sis pjj ngn suami sis ok ka?huhu