Perut kecil

Hi mommy nak tanya sini ada ke yg pregnant tapi perut kecil comel jee?? Saya dah 22weeks tapi perut kecik macam flat je sampai mak saya tegur "Takpe ke baby kecik je tengok tu" muka dia pun nampak risau sampai saya pun risau😭 ada juga tak mommy yg mcm saya??? Memang perut kecik macam orang yg baru pregnant.. bulan lepas saya check semua ok air ketuban berat baby semua okay je alhamdulillah. Bulan ni belum pergi check lagi. Selagi tak gi check lg selagi tu la risauuuuu je rasa ni 😭😭😭#pleasehelp

24 Balas

perut besar ke kecik xpenting. yg penting bby punya tumbesaran ,berat dia, ukuran smua seiring dgn weeks dia. kadang ukuran bump kita ni ikut pada jenis badan. dan tengok juga pada kehamilan yg keberapa. lgi kalau ank yg pertama. selagi dr kata bby normal ,saiz smua seiring dgn weeks, jgn risau . sy pon ada org yg tegur2 bandingkan dgn dia dulu pregnant mcm mana. tp dia lupa badan dia mcm mana,bdn sy mcm mana😆 ni dah 3rd trmster ni bru ketara nampak. rilex okey sis? ❤️

Takpa mommy , saya pun baru alami & baby first . Perut saya kecik sampai 7 bulan , berat baby normal kena dgn bulan walaupun tak sampai 2kg . Org takboleh beza saya pregnant atau tak . And now dah 8 bulan , perut nampak , baby pun 2kg sudah bila scan . 4 hari lepas tu dah naik 2 kg lebih . So banyakkan happy jangan risau yaa , baby membesar dgn baik .

tekpe mommy. jgn risau ye. normal tu. sy pun mcm tu juga. dah 8 bulan, tapi org ckp kecil jer perut sy. tapi slma sy buat cek up kat KK, doktor tak ckp ape2 pun. nurse pun ckp normal je, takde masalah. sbelum baby lahir tu, doktor ckp berat dlm anggaran 2.9kg je.. skali baby lahir, berat 3.3kg. apa yg paling penting, baby dgn mommy sihat2 je.

saya 23w perut mcm 8 bulan. nk jln pun mengah. tapi scan kelmarin doktor ckp berat baby 500g. cuma ibu yg terlebih berat pulak. sy rasa better perut kecik pada perut besar. senang nk membawa.

xyh risau sis..sy 4 4 ank jenis perut kecik..9buln tu beso mcm org prgnt 6bulan..tpi ank² kuar pon ngam2 je berat nya..2.5kg..2.3kg..2.4kg..2.6kg..klu doc cek smua ok,xde ape yg nk di risau kan..yg penting baby sihat..

Normal sis tngok keadaan badan kita jugak . Saya 6bulan baru nmpak perut 😅 jgn hiraukan apa org ckp , janji anak kat dlm sihat , nutrisi semua cukup . Perut kecik ka besar ke tak penting semua tu .

Saya pon perut kecik, alhamdullilahh baby sihat jer. Pergi lantak la apa org nak ckp and beza2kan perut dorg. Yg penting keadaan baby tu. Dh 7 bulan baru nmpk besar perutnya.

okay je awak, saya pun perut kecik juga. selagi doc. tak cakap apa, takyah risau okay. baby sihat je dalam perut tuh. gpun org ckp kalau perut kecik , baby lahir nnt besar.

kalau doc cakap semua ok, ape nak risau sis, saya dulu 7 bulan baru nampak perut. memang bersalin pun baby kecik. Alhamdulillah semua ok je. jangan risau 😊

xpe jgn risau.. sy 36w dah tggu mse nk bsalin tp org kata perut kecik.. mmang semua 3org lahir bwh 3kg je.. jnji anak sihat.. perut kecik lg snang nk bwk