maggy

hi, sy nak tanya, ibu2 yg mengandung boleh mkn Maggy tak, sy teringin nak mkn Maggy Pama Tu, ibu2 pernah teringin nk mkn Maggy tak? and korg mkn je atau tahan je

24 Balas

Sye first trimester dh makan maggie ayam dgn telur.. Fuh nikmatnya makan masa tu.. Memang teringin sgt sampai suruh husband pegi kedai beli maggie.. Sedangkan sye bukanlah penggemar maggie.. Dekat rmh pon jarang² sgt ada maggie.. Boleh je makan tapi jgn selalu.. Buat lepas teringin xpe..

Sy mkn je...teringin sgt,air rebusn pertama buang n rebus semula ngan air penapis,pastu perencah x guna..buat sup(megi sup) + sayur² n telur...sedap..cam x ckup pulk..tp mkn sekadar lepasⁿ "teringin je"..jgn selalu😊

Makan sesekali xpa sis,biasa la ibu mengandung ..masak tu kalau bole tambahkan sayur je.saya pun makan juga tapi sesekali je la, jangan tiap2 hari. 😃

Nak makan boleh je tapi berpada2. Jangan makan selalu. Air rebusan pertama tu buang, gantikan dgn air rebusan baru. Perencah pun kalau boleh half je.

4y ago

Sama2 🤗

Saya pon makan maggi pama tu.. Tapi sy tak guna perencah dia.. Saya makan dengan kuah tomyam.. Sedap sangat 🤤

Sesekali sebab teringin boleh je sis... Kalau setiap hari atau kerap itu yang tak bagus untuk baby 😊

Saya aritu alahan teruk tk blh nk mkn Nasi .. Saya mkn Maggi asam laksa tu .. sbb tu je yg blh masuk

Sy teringin jugak tapi suami tak bagi. Katanya tggulaa lepas hbes pantang. Aduii lama lg 😅😅

Bole je makan....kalau mlm2 lapar ada je makan😂..tapi jangan la byk..xda khasiat utk bby

4y ago

Tq sis

Bole saja sis.. Saya pun mkn jga mggi pama tu, tp saya mkn bila teringin sja..