Ramen boleh mkn tak?

Hi mommies. Nak tanya boleh ke mkn ramen waktu first trimester ni. Teringin ah nk mkn. Tapi igt nk mkn yg chees atau carbonara je sbb kurang sikit pedas #advicepls

10 Balas

buat rasa 2 mulut boleh la sis, takut perut tak selesa awl prgnant, kalau sya nk makan kdg takut sngt, takut jdi ap2, bukan mintak la tapi berhanti2. Saya pulak lama dah stop caffien dri tau prgnant hri tu, teh ais lagi tak sentuh, sbb tak berani sngt, sbb sblum ni, saya kuat caffien awl khamilan so gugur, tapi tak boleh dijadikan sbb sya gugur, mgkin bukan dri pmakanan kita

tak sure boleh ke tak. tp Sy sendiri mkn jugak yg carbonara masa awal pregnant. sbb masa tu alah yg teruk sampai tak boleh makan asyik muntah. tetiba teringin sgt ramen. Sy makan jugak tp Sy tak kering kan ramen tu biar ade air sikit sikit campur dgn rencah dia. jd tak de rasa pedas ke ape.

1y ago

Ohh yeke. Pastu takde rasa bloated ke apa. Ok je lah kan?

sy pernah makan sis tp sy beli yg ramen family mart tu..tp xselalu..buat lps gian..tp kalau boleh jgn kerap makan sbb makanan instant ni bnyak msg yg buat xelok untuk kndungan..sy pon bnyk bertahan je ni..ikutkan sy kuat makan mee segera ni..hehe

Saya pun craving ramen carbonara masa 1st trimester. Carbonara kurang pedas. Alhamdulillah okay. Tak de cirit birit, memulas ke. Jangan makan selalu ya. Buat hilang rasa craving takde masalah rasanya.

Samaaa haritu saya pun craving samyang carbonara tu. Tp sy tahan sampai kandungan dah cecah 12w baru berani makan. Tu pun makan 1 peket je buat hilangkan craving 😋

kalau perut awak jenis yang boleh tahan pedas makan lah ...tapi jangan la banyak banyak nanti kang kalau sakit perut susah ...makan sekadar lepaskan teringin je ...

Sy baru makan ramen semalam😂 kebetulan hari ni saje nk gi scan. Alhamdulillah baby sihat je. Ramen pedas sikit. So mcm biasa cirit je la pagi2. Ikut badan org.

saya makan..alhamdulillah ok je..stakat pagi tu membuang jelah..saya craving benda2 pedas je pregnant ni..bnde yg tak pedas tak boleh nak makan..jadi tak lalu..

Saya makan ja tapi saya tak makan la sampai habis. Syaa buat rasa2 jaa

sy pon mkn ...yg cheese pdas ala²...