makanan pedas

Hi mommies, Ada sape2 pernah makan Maggy ni tak waktu Hamil?? Pls respon, boleh ke makan Maggy ni waktu preggy

makanan pedas
39 Balas

Dah..ade jgk makan yg wane merah punya tu..yg 2 kali ganda pedas tu..bukan makan sbb tak sayang baby..tapi sebab tak tau tengah pregnant???5 weeks lak time tu..??? Sekarang sy dah 11 weeks..doktor kata haritu asalkan kuat minum susu,makan ubt and buah inshaallah tak ape ape..berdoa byk byk?

Sy masa first trimester dulu selalu je nk makan samyang yg pedas tu, tapi biasanya kongsi 1 cup tu dgn husband sbb husband x bagi sgt..kalau boleh tiap mggu nk makan maggi sbb masa tu sy alahan so maggi je rasa sedap.. bila dh masuk trimester kedua, dh takde alahan so x mkn dh maggie hehe

Saya pun makan gakk.. Serius sy selalu makan sampai rasa jemu laa.. 1st trisemester lak tu.. Tapi.. sya tak tinggal susu, Folid acid dan minum air masak secukup nya. Alhamdulillah laa.. Jika my nak makan teringin tu.. tk boleh kata pa dag

Boleh tau dah berapa weeks? Kalau 3bulan kebawah disarankan hold dulu untuk tidak mengganggu perkembangan pertumbuhan janin baby. And seeloknya kurangkan perencah tu. Jangan banyak sangat yea dear. Try² camtu je kasi hilang rasa craving tu?

4y ago

13 minggu sis, awal lagi kan

Hehehe blh mkn. Tp nnti pedih ulu hati, x pun bergas, x pun tercirit, x pun perut meragam. Klu rs blh tahan mknlah. Sy hr tu mkn magi kari cirit smp x smpt ke tandas. Pdhal sblm preg blh je telan 10 biji cili padi tu

Saya bru je mkn smlm ? lgipun yg black bean jjajang nijenis awak beli ni kurang pedas so boleh je . Saya alahan teruk mkn pedas bru bleh jalan ? klau tk mmg apa pun saya x mkn

Sepanjang preggy banyak jugak lah saya makan maggi.. Ramen pink, maggi pedas giler, maggi kari, tomyam, asam laksa, ayam, mee sedapp. Hampir setiap minggu jugak kot makan ?

Sy 28w, kemarin dlu hentam samyang bungkus hitam tu + telur rebus. Licin. ? Alhamdulillah ok je. Sy baru sekali ni makan time pregnant. Tp lain org lain ye badannya.

Aduh mcm sy jugak la.. Haha smpai skrg teringin sgt makan ramen pedas2 ni.. Ade beli mi sedap yg flavour korean spicy punya tp hampeh xpedas langsung.. Xpuas..

frst trimester sya mkn mggi ni tpi yg warna hitamboleh je mkn tk effect pun kt bby just effect dkt kite kng ceriberi pulak? tkpun pedih hulu ati.