eemm

Nk tya mummys bolyh x kndungn 33weeks mkn maggy kari or maggy prisa tomyam tu???trnginn sgtlarr nk mkn ??cik suami mkn mlm smlm, dy ajak mkn skit, dy kta xpa eih skit ja, tapi sya xbrani.tapi nk sgttt ?????bolyh x mkn mummys????

26 Balas

Samalh sis suami makan maggie kari tu tringin sngat nak makan.. Suami suapkn skit je mula2 takut xnak.. Tpi suami ckp xde salah klu mkn skit je... Sy makanlah tiba2 dlm mulut trmuntah balik... Suami plak ketawakn sy..nak sngat tpi temuntah balik 😂

5y ago

😂😂😂

Mkn jer sis.. sy nk due date hari tuh pon still mkn lg maggi 🤣.. sy ckp kt diri.. “xpe nnti lps beranak xleh mkn da.. kne pantang lame..” sekarang sy dlm pantang.. tgk maggi teringin lar plak.. tp apakan daya.. sy doakan urusan sis dipermudahkan..

Yunk... selagi mengandung ni la boleh mkn ape saja sebelum baby lahir. Nnt baby da lahir, byk pantang. Betul, maggi xelok utk kesihatan. Jgn ambik sllu dan jika teringin kebisaannya disyorkan slps 6bln mengandung.

Mkn je sis, try ckt buat hilang terliur tu..sy aritu teringin sgt nk mkn megi goreng..lps tu try ckt nk hilang rs terliur, nk mkn lg xnk dh terus dh, rs nk termuntah..

Boleh makan maggi tapi buat maggi air rebusan 2 kali. Lpastu guna perencah jangan semua. Guna separuh je.. Makan jangan slalu.. Sebulan skali. ..

Blh je makan. Tpi jgnla makan hari3. Sy sepanjang preggy n masuk 37week ni baru 2 kli mkn maggie. Lgpun xminat maggie

Saya makan je..setiap bulan mesti makan sekali dua😅alhamdulillah baby keluar xde kuning pun sht alhamdulillah

boleh je, bukan slalu pun. Tak baik tahan makan, mak saya slalu kata nk makan apa makan je aslkan berpada😊

Boleh saja.. Ikut badan mommy. Saya masa mengandung tak lalu mkn rasa nak muntah tercium bau tomyam.

Sy makan je maggi time pregnant bila teringin sgt. Bby alhamdulillah okay je. Xde problem