18 weeks

Sy hb low 8.9 ada tips tak nak bagi cantik atau naik paras 11 .. ? macam3 dh cuba tp masih sama ..

12 Balas

Nurse ad bgtw sy mse buat buku pink.. Buah yg paling boleh naik kn hb kita buah delima, buah naga dan jambu batu.. Selain tu sis boleh mkn Kerang, hati ayam.. Dan banyak kn mkn sayur an hijau.. Elakkan minum minuman berkafein.. N satu lagi kalau sis nak mkn ubat sis bole minum dgn air twister oren.. Insya Allah hb sis naik

Sy pum hb low dri awl pregnant smpai la 35week...mkn ubat doktor bg pum xjdi ap,mkn buah,dging merah ap smue x jdi jgk...ble prgnant da 36week lbih,sy mnum susu kambing yg jnma wildan & hi goat,check 2 mggu lpas hb naik 11.6,klu x stakat 9.5/9.6 je hb...naik trun cmtu je

4y ago

Most welcome

Banyakkan makan makan berprotein, sayur hijau, buah buahan, kekacang. Dalam masa sama, elak minum minuman berkafein macam kopi & teh sebab boleh turunkan paras Hb

Saya pun hb rendah.. Alhmdulillah makan jambu batu, buah delima n ubat y doc kasi shj hb Naik..

Mnum air sunquick oren, kurangkn pengambilan kafein, lebihkn sayuran hijau☺️☺️

Sis try pomesteen produk forever... InsyaAllah hb sis akan okay

Mkn hati ayam,bayam,ikan bilis dan buah jambu batu

Mkan jmbu batu...hati....ikan bilis..bayam....

Mkn kismis dan buah delima.

Minum gulsan pati delima