Cara naikkan hb low

Skrg sy dh 23 weeks , hb drop 10.5 , Ada tips tak nak naikkan hb ? Dah macam2 cara Saya buat , susah betul nak naik

3 Balas

jarakkan pengambilan zincofer dengan susu atau kafein. kalsium dan kafein menghalang penyerapan zat besi. makan zincofer dengan air sunquick tanpa gula. amalkan makanan yang boleh tambah darah. semoga membantu 💜

cuba amalkan minum susu kambing sblm tidur...saya dulu minum jnma lazz perisa kurma

sy tukar mkn maltofer ada kenaikan jugak . masa mkn iberet tak naik hb.