petua untuk hb low

ada x ape2 petua untuk hb low ni..ubat mkn hari2..x tingal..tp pg kk td hb 8.9..sy bru 27w..#pleasehelp

6 Balas

Banyakkan lah makan sayur dan buah yg blh naikkan hb sis.. buat demi baby, bukan demi nurse time nak check hb je. Gi pasar malam/pagi, beli stok buah cmpur2 jnis utk sminggu. Pastikan habis lah.. Next week topup balik. Makan banyak daging merah, minum susu

sis makan dan minum apa di rumah? sy dulu pernah hb drop sampai 7.2. ambik ujian talasemia,negatif pula. sy jaga makan,ambik makanan yg buatkan hb naik,dan ganti ubat,hujung² trimester hb naik balik 11-12 sampailah bersalin

12mo ago

ok sis..terima kasih..nti sy cube

saya pun sama, tapi baru ni check, alhamdulillah, dr dh tak berleter. saya try ikhtiar dgn jambu batu, susu kambing , kangkung. before gi appointment, sy minum susu kambing n makan jambu 😂

Cuba makan ubat kk bagi dengan air limau or oren or lemon. Lain boleh cuba makan jus delima, milk booster yg kena rebus or rendam pun ok boleh naik hb.

12mo ago

tq sis

saya 25w .. elok je cantik hb naik lepas raya drop 10.8 dri 12.4 hmmm saya xde skip ubat .. jarak waktu makam ubat dgn makan makanan apa2 jauh sgt ..

12mo ago

sy mule2 11..lps 2 trus trun 8.9

sis elakkan mnum yg bercaffein. milo,tea,kopi & nescafe. sy consume mnyk klpa dara jer alhamdulillah hb okay

12mo ago

ada jgk dgr owg ckp minyak kelapa dara ok..ok sis nti sy cube..