Baby tendang weeks ke berapa ye?

Sy 12 weeks. Sy nk tahu selalu kita boleh rasa baby tendang or gerak dlm brp weeks? Dan macam mana rasa dia? Sbb ni 1st baby... tadi masa tgk tv sy terasa mcm seolah2 berdenyut kt belah kanan bawah perut. Tp bukan mcm berdenyut2 tu. Tp rasa mcm tu laa. Bila sy pegang kt situ terasa mcm gerak sikit. Lps tu tak rasa pape dah... call cousin tnya. Dia dlu 15 weeks keatas. Kata nya sbb badan dia berisi n lambat rasa.

22 Balas

saya 1st baby juga. week 18 macam tu baru rasa baby gerak. sekarang ni week 22 dah rasa dia suka tendang pula. tambah kalau lambat makan lagi dia kerap gerak. dia remind kot lapar tak makan lagi 😁. pagi pagi lagi boleh rasa kadang nampak terbonjol sikit & keras. banyak yang share baby 1st kadang lambat rasa baby gerak. kalau yang dah biasa pregnant lebih cepat dapat rasa baby gerak.

2y ago

sama sama

ats org jgk..klau sy plg awl 4 bln..plg lmbt 5 bln.mule2 rase cam bubble pop2..kupu2 terbang alus je..pg2 rse timbul.klau tekan kuat siket baru rase cam ade gerak mse 5 bln tu.klau 12 week blm tendang lg..sbb kck sgt lg..blum terbentuk smpurna..klau 4 bln dh smpurna ckup sifat wlau kecik tu pn x rse mne..tendang tu dlm 6-7 bln baru ade rse benjol2..ats kulit perut

2y ago

Ok terima kasih sis😊 sy ngadu kt suami. Dia kata mgkn baby tendang. Tp sy rasa baru n kecik lg. Tu rasa tanya jela... hehe

Sy pun first baby. Tiap kali check up nurse tnya ada rasa gerakan baby? Mesti sy jawab x😂 tp nurse cakap normal, utk baby first kadang week 22 baru rasa. Tp masuk week 23 nurse tnya sy still cakap x, terus nurse kata dah ada ni tp maybe awk x sedar🤣🤣 katanya bila baby gerak rasa mcm kena cubit. Lepas nurse ajar baru perasan ada je sebenarnya gerakan tu hihi

I felt mcm small bubbles around 4 months, but mmg obvious time 5 months la. start 20 weeks dah rasa, 1st baby ni. but baby girl ni tendang byk around 24 weeks onwards la. mmg, lapar sikit dia dah tendang remind. for me 3am onwards dia dah start playing football dekat dalam. hahahaha

Saya pun 12w5d, kadang rasa timbul dekat perut. Semalam masa scan doktor rasa, doktor kata 'eh dah rasa baby ni, keras ni timbul' lepastu doktor kata kalau rasa geligeli macam bulu bergeser dalam perut tu baby gerak lah tu. Ikut pada orang hihih saya pun anak 1st, seronok rasa

Saya first baby juga. Masa g check up kk , nurse tny ada rasa baby tendang tak .. sepanjang preggy ni yg rasa cuma senak @ cramp perut ja. Tgu jugak baby tendang tapi takda or mungkin tak rasa sgt. 🥺

tgk keadaan perut si ibu.. ada yg 18w dah rasa.. tp sy nk masuk 22w baru rasa.sbb jenis perut tebal.. kadang2 kita x perasan pun die gerak lg lah kalau first baby.. sbb x taw mcm mna rasa gerak tu..

Saya waktu 16 weeks rasa bubble2 gitu, masuk 18 weeks tendangan dah kuat sikit, masuk 20 ke atas uyoo lagi kuat and now 30 weeks lagi kuat huhu smpai naik la kulit perut🥰

Start 17w rasa blub blub halus, mcm bubble. Mula2 ingat angin, tp makin lama 18w ke atas makin kuat rasanya & mkin kerap.. setiap org x sama, depend pada ketebalan kulit..

due date bila wakkk..saya pon baru 12 week hehe..mana tahu leh bersalin sama sama hahahah baby tak tendang lagi cuma muntah muntah masih bnyk

2y ago

😁😁😁😁