Baby tendang weeks ke berapa ye?

Sy 12 weeks. Sy nk tahu selalu kita boleh rasa baby tendang or gerak dlm brp weeks? Dan macam mana rasa dia? Sbb ni 1st baby... tadi masa tgk tv sy terasa mcm seolah2 berdenyut kt belah kanan bawah perut. Tp bukan mcm berdenyut2 tu. Tp rasa mcm tu laa. Bila sy pegang kt situ terasa mcm gerak sikit. Lps tu tak rasa pape dah... call cousin tnya. Dia dlu 15 weeks keatas. Kata nya sbb badan dia berisi n lambat rasa.

22 Balas

sy 12weeks dh rasa jugak. perut nipis kot + 1st baby. masuk week 14 lg kuat bergerak boleh rasa perut timbul halus bila pegang

Sama lah kita, rasa excited kan? Sy kadang terpegang perut, ada rasa mcm pop sikit tp sy pikir mungkin angin kot haha excited 😂

2y ago

haha..same..sy pn ade rs mcm tu...tp pk, angin kot tu..😂😆

Biasa paling awal 18 minggu, tapi kdg2 lmbat hingga ke 23-25 minggu, awal2 dr kata klu rasa gerak tu bukan baby tapi usus

Saya 22 week baru dapat rasa baby gerak, bak kata nurse perut tebal, tapi bila 36 week aktif tak nak tidur 😂😂😂

Klu ank first rasa lmbat.. Klu next baby 18week dh blh rasa. Tp atas org jugak klu dia kurus mmg blh rsa cpt

Sy 13w-14w dah rasa gerakan halus dan doktor sahkan itu mmg gerakan janin. Ikut badan masing2 tp mostly 18w

Saya 21w baru rasa gerak2 halus Mungkin sbb anak first

saya dulu 5 bulan lebih kot baru rasa baby gerak

20 katas sis dah boleh rasa start baby tendang2.

masa anak first, 20weeks baru rasa