Ibu2 pati delima brand apa yg bagus untuk naikkan hb since byk bebnor brand pati dilema skrg ni

Suggestion please

30 Balas

Masa saya preggy saya amik fresh delima hari2.. sehari amik 2 biji perah sendiri. Tp kadang malas so beli siap2 delima shots yg jamuhub buat tu. Mmg from fresh delima je diorng perah jus tu. Cuma mahal skit la 12 botol kecik shot tu je dah rm153 termasuk kos delivery lalamove. Pati2 ni saya xpercaya sngat. Alhamdulillah hb pun maintain cantik je. Masa buka buku beberapa bulan juga hb low. After that smpai dah bersalin mmg hb ok je Lagi 1 delima jgan buat jus pakai blend tu tau nnt hilang khasiat. Dia kena pakai teknik slow juicer/cold press juicer. Yg jenis perah tu. And jgan letak air or ape2. Trus minum camtu, tu orng panggil shots tu. Even saya slalu juga lupa amik ubat maltofer, tp hb tetap on point 🤣 hari2 amal delima shots je.

1mo ago

Okay tq tips wow smlm sy try blend terus buah delima dpt hampir scawan xtmbh air kesan dia bpeluh badan rs btenaga suka plak

saya hb low juga bawah 10. selalu check up hospital dan kk. dr pakar ugut, next appointment lagi seminggu kalau tak naik hb awak kita cucuk darah. saya takut & taknak. dr suggest makan maltofer 2x sehari (pagi subuh dan malam) dengan air oren sunquick. sunquick bancuh dalam 3 sudu, kemudian air sejuk. then telan je maltofer+ vitamin yg dr bagi. then makan la kerang, paru, daging, ayam, ikan dalam minggu tu. alhamdulillah drpd 8.7 naik kepada 11.5. banyak jugak ya naik. hehe so saya share jugak ke sini. dalam seminggu sebelum checkup kena makan lebih sikit.

1mo ago

Sunquick yummy gak tu baik sy try

Mula ii sya tk percaya produk pati ii delima nih..pastu sye makan buah yg ori..tpi tk thulah kenapa tk kena dgn tekak saya..mesti tk boleh nak habiskan..makan siket tuh bolehlaa..last ii sye try beli yg pati delima jenama gulsan tuh..alhamdulillah dari hb low trus naik.akak sye yg suggest sbb masa pregnant dye amalkan pati delima jenama tuh..anak dye kuar pun putih bersih aje..tk sure jgk tuh sis..lain org lain pendapatnye..tpi klau yg ade gdm better tk payah kot pati ii nih..sbb gula dye agak tinggi

1mo ago

Its ok awk yg penting bby sihat

saya pernah dulu, makan pati delima g*lsan.. utk naik kan hb semata² tapi hb semakin drop dan mungkin kurang sesuai utk saya. selepas pada tu, sy stop minum. Setiap kali nk check up amek hb, saya minum susu HL, makan jambu batu, buah delima, kerang dan brokoli alhamdulillah menjadi utk saya. tapi bukan salu dok makan pun yg kerang dgn brokoli. sbb sy pun ada alahan dgn seafood juga. banyak beli susu HL, jambu batu dgn buah delima.. setakat nie alhamdulillah hb sy maseh maintain walaupun 11.4 huhu

1mo ago

Oraitt baikk nanti sy cuba tq sis

tak recommend sgt pati delima sbb kebanyakannya tinggi gula. better makan buahnya terus. dah try consume dgn jus limau? sy pun ada masalah anemia, tapi sy amalkan minum air perahan limau kasturi tanpa gula suam2 masa nak telan zincofer. yg penting kena konsisten. ambil masa yg sama je tiap hari. makan time perut kosong. sy jadikan ni rutin sebelum tidur. baru ni checkup 24 week, doktor happy tengok HB dah naik 11 ke atas. now nak nak kena maintain je.

sis mkn ubt dri klinik zincofer@ obimin tk ok ke sis? sy bulan lepas 12.48 smlm chekup lepas sbupn 12.38 mkn zincofer.. kira trun xbyk..msih ok lg.. pati delima g*lsan ad mnum tp tah kenapa dia mcm rasa manis gula merah.. skli ja mnum lepas tu xmnum dh..ad lg sbtol xluak2.. jambu btu pn ok utk hb sis..ank prtma dlu mnum jus jambu batu ja.. tp delima ori lg ok.. cuma xblh nk mkn hari2.. huhu,

1mo ago

Ohh kte setakat ni hb ok tp trend munurn xsmpi 10 lg sblm smpi baik bjaga2kb oraitt jambu batu delima ori tq tq

Sy amalkn jus delima mamariam.. hrga agak keras sikit tpi alhamdulillah dlm msa 2mggu darah naik.. sy 10.1 jdi 10.5 mcmtu tpi ssh sikit nk naik.. klau nk lebih cepat boleh beli susu oat jenama vitashine daily nutrition.. alhamdulillah x sampai seminggu naik mendadak jugk lah.. tpi hrga lagi mahal dri pati delima mamariam.. tahan 1bulan.. klau pati delima mamariam dalam 2mggu/3mggu mcmtu..

1mo ago

Xjln sis mamariam kt sy time preggy kedua makin turun hb

Sis kalau boleh makan yg fresh, kdg yg pati2 ada gula, risau. Saya makan yg fresh hari2, hehe, smpai brsalinn laa. Hsbnd beli mmg bnykk.Alhamdullilah, Gdm x sngkut, HB cantik, n anak pun merah2 delima, ceywah ,Alhamdullilah. Anak saya skrg 9 bln pun suka buah delima kalau bagi

1mo ago

Tq sis betul real food

Saya amalkan pati delima brand gulsan . Hb saya okay & maintain 12 ke atas . Saya amalkan makan 1 sudu pagi , 1 sudu malam sebelum tidur . Kadang saya bancuh buat air , minum sejuk² . Sedap even rasa masam² delima gitu je .

Saya amalkan amway vit b complex + iron folic, Alhamdulillah dari bacaan hb 8.2 skrg nak mencecah 12. Dah nak bersalin ni tambah pula minyak kelapa dara + kurma rutin harian. Inshaa Allah bertenaga lagi2 masa bulan puasa.