Pati delima

Hi saya nk tnya pati delima bagus ka untuk mommy naikkan hb eh? Sbb ramai yg suggest kan saya amalkan pati delima tu . sapa2 tahu boleh share tak tq

7 Balas

Kalau saya suka yg fresh, kadang pati ada kndungan gula tinggi. Saya amalkan delima and jambu batu tiap2 hari, Alhamdullilah hb okey, sis try makan, kalau saya, jambu amik dalam setengah biji yg saiz kecik pun okey, delima pun kdg tak smpai stgh biji, lama2 makan jadi ketagih🤭 Alhamdulillah hb saya maintain 13

1y ago

*tambahan Saya caffien tak sentuh, mcm minuman coklat, kopi dan teh, sbb kdg yg tu boleh bt hb rendah jugak, jaga pemakanan sis, Insyallah🥰

Yup mmg cantik je hb kalau mkn pati delima. First checkup 12.4 2nd 13.4 hb saya. Saya mkn yg pati delima olive house. Agak mahal sikit dri yg gulsan tu.

Saya mula mula buka buku pun hb low. Saya beli pati delima tu tapi hb tak naik sangat. Jadi saya beli terus buah delima. Alhamdulillah hb naik hehe

air jambu batu pun bagus beli yang marigold tu, cuma jangan selalu risau manis

tidak pasti. boleh je cuba. tapi, pemakanan pun kena jaga. ubat pun sama.

Kena cari pati delima yg takde gula sis. Mcm gulsan tu ramai cakap gula tinggi.

1y ago

tp ingredient dia tkde gula.

pati delima bgus..sy amalkn dr awal khmilan smpi skrg..bleh kurangkn alahan..

1y ago

kene maka berapa sudu ye