Keguguran Dipanggil Misscarriage Tp Kenapa Doc Tulis Dlm Buku Tu Threatening ABORTION

Soalan Sy... Sejarah kandungan Sy da 5x keguguran... Kenapa doc tulis dlm buku Sy tu Abortion?? Bukan ya Sy gugur kan kandungan... Last Sy keguguran oktober 2019... Masa temujanji buat buku pink tu Sy bleeding tp nurse tetap buka buku tuk Sy... Masa tu jg jumpa doctor... N doc buat la procedure check bawah tu... Ada sedikit bukaan... Tp Sy confuse kenapa doctor tu tulis THREATENING ABORTION?? Bukankah sepatutnya THREATENING MISSCARRIAGE? Bikin panasaran sampai skrg Sy fikir ayat tu...

9 Balas

Xsilap sy threating abortion bkn pengguguran.. Tu mksud die kehamilan terancam.. Mse sy bljr nurse itu la mksud die... Bkn ggurkan.. Mukin sbb sis dh 5x..jd die akn tlis khmilan trncam sbb dh ade sejarah ggur 5x tu.. Klu xsilap sy la.. Klu slh mntk maaf ye..term medical ni lain2 dgn mksud ompteh die

Sama je mksdnya sis......jgn kita google je....dlm medical,ada sndri medical term nya....org biasa xpaham...org medical line sj yg paham istilah diorg....jgn pkir bnyk2 la sis...

5x keguguran? Doc tak check ke punca? Penah baca dkat fb dr hamid arshad pasal wanita yg kerap gugur, ada virus ke apa entah yg jd punca gugur. Cuba cari artikel tu..

Threatened abortion sama je maksud dengan miscarriage. Abortion maksudnya pengguguran (As in berlaku pengguguran / keguguran), bukan menggugurkan

Mungkin sebab sis dah 5x keguguran,doktor tulis mcm tu..sya dulu msa gugur 1 kali,doktor tulis misscarriage.

Medical terms sis. Tu yg diguna pakai. Logic terms kita kdg2 x sama dgn logic terms medical.

Huhu ntahlah..sy pun doc tulis mcm tu jgk.. mmg bhasa doc mcm tu kot 😅

4y ago

Dlm perubatan ada istilah medical term sndri....org kebanyakan mmg xkan paham...

Same je tu. Bahasa kedoktoran la tu..

Sis tanya doktor tu

4y ago

maksudnya sama . sila tgk komen yg ada sis 😊