Ingin Tahu

Haii, mommy semua... Nk tnye, mggu lps sy gi klinik. Nk cek kandungan.. Tp dlm buku Pink tu dctr ada tulis MCMA TWINS..Apa mksd MCMA TWIN?

1 Balas

MCMA - MONOCHORIONIC MONOAMNIOTIC (MOMO) Maksudnya, baby share satu placenta, dan share satu kantung. Rare ni awak. Sebab baby selalunya ada kantung sendiri, tapi yang ni dua baby share satu kantung. Awak kena banyakkan tanya dengan doc pasal kandungan MOMO. Bukan nak takutkan awak ye, sebagai ibu awak kena bersedia dan awak perlu tahu apa risiko kandungan MOMO. InsyaAllah semua baik-baik sahaja. Tahniah sebab bakal dapat anak kembar.

5y ago

Trm ksh sis, aamiin