Mcmna nak buku pink

Hai sy first mom..sebelum ni pernah keguguran 2x tp xpernah lg buat buku. Doc pesan next dpt tahu pregnant terus buka buku pink. Buka buku pink tu kt mne ye? Kt hospital bhgian mne😅

8 Balas

1. awak google klinik kesihatan near me (kawasan awak) 2. call klinik tersebut kata saya mengandung 10minggu contoh nya bila saya boleh dtg untuk buka buku pink 3. once kk dah kata tarikh sekian2 awak dtg terus ** kk biasanya sarankan buka buku pink bila usia kandung 7-12minggu sbb waktu ni dh nmpk degupan jantung, klu awak kurang dri tu dia xsarankan buka lagi sbb klu scan pon xnmpk kantung or degupan jantung ** mostly kk suruh pergi scan diluar dulu untuk confirmkn pregnancy sbb mesin ultrasound kk ni kdg xjelas sgt sbb tu dia suruh pergi klinik swasta yg mesin moden canggih ** bawa scan ultrasound yg mmg positif nmpk pregnant, bil air/elektrik , sijil nikah (klu anak luar nikah) kena tnya selanjutnya di kk proses

6mo ago

tambahan. kena bagitau pernah gugur 2x. jadi takyah tunggu 7minggu biasanya dah boleh buka buku

hi awak. awak boleh pergi klinik ibu anak berhampiran tmpt duduk awak. bawak sijil kawin tk silap saya sebab tk igt dah hahaha, tkpun awak boleh je call dulu kk tu tanya diorang nak buka buku pink untuk pregnant. slalu nya diorang tk terus suruh dtg buat buku, diorang akan bg appoinment dulu berapa minggu kena dtg balik. dan jangan lupa bgtau yang awak pernah gugur 2x supaya diorang cepatkn sikit masa untuk buka buku pink ❤️❤️. semoga dipermudahkan urusan awak darling 🫰🏼

call kk yg berdekatan lepastu inform kpd mereka yg awk dh preg brp weeks, nnt kk akan bg tarikh utk awk ke sana… owh btw buat buku pink ambik masa dlm sehri.. mmg penat ya.. dlm masa sehri tu akan check gg, nurse isi2 buku tu tny sejarah penyakit family spt kencing manis, darah tggi n nurse akan tny juga pernah keguguran x.. nnt awk dpt nurse yg akan jaga awk dr preg smpai la awk bersalin… selalunya nurse yg sama… semoga awk dan kandungan sihat2 shj, jgn lupa mkn acid folic ya 💕

call kk berdekatan area rumah, then bgtahu nk buka buku pink and ade sejarah gugur 2x. slalu mcm ni nurse akn bg perhatian lbh.

klinik yg berdekatan n bgtau pernah keguguran 2x tu. senang jadi rujukan nurse n doktor utk akan datang jika apa2 berlaku nnt.

call KK terdekat sis. kalau tak tahu, google KK area sis tinggal, patut ada no telefon kat situ. nanti dia bagi appointment.

maaf nk mencelah dekat kawasan saya ada KK ibu anak dan juga KLINIK DESA. tak sure mana satu nak g.

6mo ago

oh mcmtu.ok baik awak. kalau klinik desa tu utk apa pula ye

ada 2 cara: 1) klinik swasta - cri yg klinik kluarga 2) klinik kesihatan daerah