hadiah

Disebabkan setiap minggu check up urine masih kotor...kena isi botol tuk 24 jam ?

hadiah
14 Balas

Sy pun mcm tu jgak hritu.. Kna minum air kosong bnyak sis.. Pastu dpt tips dri nurse.. Kalau checkup air kencing yg first tu buang dulu.. Jgn terus isi dlm cup.. Lepastu tahan skjap air kencing.. 😅 sediakan cup baru isi dalam cup tu.. Hehe.. Lh satu.. Kalau tiba hri nak checkup.. Hri sebelum tu bnyakkan minun air kosong.. Kira patang dulu air lain.. Habis checkup bru minum ap² je.. 🤭

Saya mula2 check mase pregnant tu mmg kurang gile minum air. Lps tu results keluar kencing kotor ada darah sikit. 2nd time pun masih kotor psl kurang minum air. 3rd time sy minum bertong2 air smpi setiap 1j sy 3kali pegi toilet. Results keluar ok. Lps tu sy buat air barli kosong dgn minum air kelapa. Tp kalau air tu minum byk2 kena minum air yg suam2 panas sikit la. Kalau sejuk sy tak lalu😅

5y ago

Darah pun hilang jugak ke? Sy protein ngn blood 3+ 😌

Minum air barli sis.. Sy kna kencing kotor masa bulan puasa hr tu.. Sbulan lebih jgk xhilang2.. Last2 dekat nk appointment dgn doktor sy minum air barli 3hr brturut2, alhamdulillah clear lps tu.. Kna minum air barli kosong byk2 slain minum air suam. Konsisten minum air barli n bykkn mnum air masak, InshaAllah nti ok smua. 👍😁

5y ago

Tq. Patutlah. Sy minum smgu dua sekali ja sblm pg check up. Patut x hilang. In sha Allah. Lepas ni, sy cuba konsistan

Sy pn kena kencinggg kotor xnk hilang dh makan antibiotics. Air barli smua try. Last2 dh sebulan berlalu g hosp terus. Sbb duk sakit pinggang. Nah kena admit. Ujian bhgian sy. Kuman dh mrebak ada bisul kt buah pinggang. Sbulan la sy kt hosp cucuk antibiotic... Harap sis cepat sembuhh yaa

5y ago

Sy pula. Pihak hospital blm beritahu p2. 😭

Sis sebelum nak kencing tu cuci kat bawah tu bersih ii pastu sis buang sikit waktu yang keluar mula ii pastu baru tadah (haritu saya pernah sekali kena kencing kotor pastu saya buat macam tu takde dah) dan banyakkan minum air masak yea

Sebelum kencing tu, sis kena cuci dulu kat bawah bagi bersih. Kencing sikit & tahan. Baru kencing lagi & ambil kencing yang tu. Btw, hope kencing kotor sis hilang

Ni utk cek protein kat air kencing. Kalau byk kandungan protein, maksudnya kidney ada problem.

5y ago

Doc dah bgtau protein tinggi ker?

Minum barli tanpa gula suam2.. Jgn minum ais.. Atau air sejuk.

5y ago

Good luck sis

Sy kena haritu, minum mamariam terus okay sampai harini

5y ago

Tq sis. Sy nak cari lah

Baru dpt botol ni tadi 😌 dh dapat result ke?

5y ago

Oo doc sy ckp dlm 2w dh dapat. Smlm baru htr