Kehamilan 36 minggu

Macam mana cara nak tahu tu contraction? Ade tak explanation yg betul2 jelas 😅 sbb anak sulung jadi x tahu n gambaran dia pun saya x bape faham

1 Balas

Kontraksi palsu - perut keras, sakit dibawah. Klu baring / rehat, akn hilang sakit / rasa tegang. Kontraksi sbnr - Perut kerap keras, sakit di bhgian bawah, sakit bhgian tulang punggung & sakit pinggang yg berterusan + discaj lendir/darah atau ketuban pecah.

2y ago

Boleh baca perbezaan antara kontraksi palsu (braxton hicks) & kontraksi sebenar https://9bulan10hari.com/5-perbezaan-kontraksi-palsu-kontraksi-sebenar/