Macam mana nak tahu pergerakan baby

dah 20w3d... masih x pasti pergerakan baby,.. ade sesape boleh bg gambaran? atau mana tempat nk rase, bile boleh rase....?

8 Balas

Macam sy dah 21w ni sy saje2 suka goyangkan perut, lepas tu sy letak tangan sy kejap dkt perut. Nanti baby tiba2 tumbuk. Tapi geraknya tak banyak pun. Nasib2 je 😅

4y ago

Hehehe takpe. Enjoy the moment 😉

Rasa denyut2 d certain area tp x selalu la sbb masih tlalu awl lg.. Lepas bberapa minggu tu makin trasa pgerakan baby

4y ago

ade rase denyut2. tp x tau mgkin angin ato nadi sendiri... x sabar sgt nak rase prgerakan dia..

Awal2 rase mcm angin gerak.. beza ngan angin lapar atau sakit perut.. mula2 sy rasa camtu lah..

4y ago

Rasanya gerak dah tu.. angin sakit perut ke angin lapar ke angin badan ke biasa rasa kan.. dia angin yg tak sakit, sedar2 je rase gerak2..

rasa macam nyut nyut macam tu di perut . . tapi tak kuat . . slow je rasa

4y ago

heheheh . tulah sis nikmat bila rasa dia gerak😍

Rasa mcm angin gerak2 dlm perut. Mcm perut berangin, tp ni bahagian rahim.

4y ago

hehhe... kalau mcm tu dah ade lah... tq ya momy

Klu dh 20w.. dah rasa.. tp ikut stgh2 org

4y ago

x pandai nk agak... rase baby ato x...

Da rasa..mcm bnda grak2 kt perut

4y ago

x tau nk beza angin, ato nadi...😔

mcm ada ketukan lembut

4y ago

ketukan? mcm kite cucuk ngn jari? kekadang ad gak rase mcm meletup, tp rasenye angin😅... nmpak gaye kene tggu lame skit kot