Masih tak faham rasa contraction

Hai. Saya dah 37 minggu 2 hari. Saya nak tanya macam mana rasa contraction tu ye? Rasa contraction tu mcm perut mengeras ke? Saya confuse sbb yela kan dah boleh beranak bila bila, saya takut saya tak tahu yg saya dah nak beranak kalau contraction tu datang nanti. #pleasehelp #firstmom #firstbaby

1 Balas

nak beranak ni sakit sgt². rasa mcm patah pinggang,isi perut dipulas-pulas. kalau. sy setiap kali nak bersalin,contraction non stop. episiotomi,masuk tiub kencing dan check bukaan,sikit pun sy tak rasa sakit. sy dengar masa kena gunting kawasan perineum,bunyinya mcm kain digunting. tp tak rasa sakit pun sebab sakit contraction lebih kuat sakitnya

5mo ago

Setuju sgt sis. Sakit contraction tu taktau nk digambarkan mcmne. rasa pucat muka tahan. mmg antara hidup dan mati.