38w1d pregnant

tengah menghitung hari... mommy2 please bg tips nak cepat buka jalan selain bersama suami, selain bnyak jalan apa lagi tips ? senaman macam mana nk buat ye ? ade rasa sakit betul2 bawa perut n kat ari2 kite tu.. tak tahu tu contraction ke apa? tp selagi x sakit betul2 n tak kelua tanda.. sy tak pegi hospital.. #bantusharing

2 Balas

senaman satukan tapak kaki..tarik ke dlm..amalkan setiap mase..goyang ke kiri kanan dpn blkang..setengah jam berjalan..kalu ade basikal snman blh kayuh..sy start 35 week amalkan..36 week bersalin..3 org ank bersalin 36 week..y last baru ni sy xde sakit or tande..kbtulan ade cekup kk..misi ckp bb dah kebawah sgt..terus sy g klnik swasta wt ve..rupenye 4cm dh..smpai spital 5cm

2y ago

lbh kurang la..temukan tapak kaki n tarik perlahan2 ke dlm..bile lme n kerap duk camtu kite dpt rase kt bhgian private part kite..insyaAllah sis try la nnt..sbb tu pngalaman sy

tapi perut ade je rasa tak selesa. tak tahu laa nk terang kan mcm mana.. 1st bby