Teringin samyang

Hi… Maaf… Saya nak bertanya… Rasa dah banyak minggu dah teringin makan megi… Skrg macam teringin nak makan samyang pulak… tapi bukan yg pedas tu la.. yang ni kurang pedas… Boleh ka saya makan? 👉🏻👈🏻 #weeks12

Teringin samyang
23 Balas

Yang ni sedap sis. X yah letak banyak sgt sos pedas tu..letak sikiiiittttt je bg ada rasa..kang memulas perut nnt..sy pernah teringin makan itik masak lemak cili api yg piau punya pedas..sekali makan naahhhh malam tu sampai x boleh nak diri tegak..nasib baik baby dlm perut xde ape2..lepas tu teringin makan maggi pedas ayam bakar yg pedas gila tu..makan 2 sudu je..menangis pedas dia😂 tapi mmg kalau x pedas x boleh..cuma berpada la pedas dia..tp anak lahir je mmg setahun pantang pedas sbb susu badan..lepas pada tu mmg sapu je pedas ape pun walaupu masih bf..effect dia anak sy yg kecik ni pun suka makan pedas😅

last week sy mkn yg carbonara tu. ada org ajar lepas rebus ramen bilas dgn air bersih, air rebusan tu buang dan ganti air baru pastu masukkan ramen dlm air baru. bila air dh pns bru tutup api dan serve. yg perencah pedas tu letak sikit je. nk bg hilangkan was² sy letak carrot dan brokoli 😂 makan dgn nasi panas. agak² balance je kan ada sayur² tp doktor x bg mkn selalu sekadar bg hilangkan mengidam tu bolehlah. lain org lain badan takut jd apa² plk kt baby nanti

Ikut pengalaman saya takde masalah makan ramen ni… try la makan sikit dlu buat hilang rasa teringin tu. Saya masa awal mengandung dh makan megi pedas giler sbb teringin tapi tak letak banyak perencah n leps makan tu minum susu. Makanan lain mmg banyak tak kena tekak time tu sbb alahan… Ramen ni pulak masa dh 3rd trimester 3-4x jugak makan.

boleh, saya mengandung apa yang saya boleh makan semua saya makan.. tapi kalau macam samyang, sos dia tak letak penuh.. kalau air gas tambah air kosong sikit.. centu laa.. agak2

Saya tibai je. Sjak pregnant ni lagi suka makan pedas2. Sampai sokmo kena marah dgn org tua hha. Plg ngidam nak nye tu air redbull. Tak dayo dayo lagi nak try se tin 🥺

Saya pun ada jg curi² makan mee segera,sis.paling suka mee korea terutamanya Mee Carbonara(letak cheesedale sekeping),mmg sedap giler.tapi nak masak kena ada cara.baru sedap

Jgn kerap makan pedas. Sekali sekala tu boleh. Sy seram makan pedas2, last makan lauk pedas gila malam nak tido dada dgn perut pedih nak tido tak boleh terpaksa letak minyak 😂

2y ago

boleh je letak minyak. i baru jumpa doktor pakar, dia kata boleh je letak minyak just berpada pada.

saya teringin nak makan ghost pepper. sebab tertengok mukbang tapi suami tak bagi😂 so dia gantikan dengan ramen. Boleh laa daripada tak dapat

saya mual semua lauk. tapi klau nmpak samyang or maggie kari hilang mual 😭dah 2 bulan pregnant suami bagi mkan sekali je hari tu maggie kari .

2y ago

sama la kita, mmg suka maggie kari dpt tau pregnant nk elak sangat2 .. tapi tulah dh ngidam dapat mkn sekali pun alhamdullilah dah

boleh je. saya pon mkn juga dulu. tp nak pesan makan nasi dulu sblm mkn mi segera. klo x angin, muntah, pening nati