39weeks

Adakah ini tanda bersalin keluar air dlm msa 5 minit tapi tak keluar byk. Sikit² lepas tu sya tak DA rasa sakit kat mana² pun. Adakah ni normal @ ada pengalaman tak mummy² kat sini?

11 Balas

Better pegi hospital untuk check. Saya dlu 37w air keluar masa bersin ingtkn xda apa2. Tpi lepas tu tkda air keluar dh. keesokknnya 37w 1d rasa macam nk gi check hospital walaupun tkda rasa sakit langsung. Smpai hospital doc scan air ketuban dh kurng. Lepas tu trpaksa bom. Kalau bby tk kluar mesti operate. Alhamdulillah 37w 2d . 9:54am. 2.45kg . Bby girl. Selamat dilahirkn .

Mcm tanda2 dah tu sis. Sy haritu gitulah. 39w1d. Air keluar sikit2 ingat nk kencing. Tapi xleh tahan. Pakai pad kejapan penuh terus. Terus g hospital, cek2 dah bukak 4cm. Terus ke hospital yea sis. Semoga semuanya dipermudahkan 😊

Elok pergi hosp. Sy mcm tu jgk turun air ketuban tp xsakit langsung. Pergi hosp terus warded. 6jam dlm warded langsung xsakit tp air ketuban keluar je. Bila check bukaan rupanya dh 6cm.. Cuma xsakit. So better pergi hosp

segera ke hospital sis. takut ketuban leaking. lagipun 39 weeks baby dah matang, bila2 boleh bersalin. kdg2 memang ada ibu x sakit tapi sebenarnya dah ada bukaan .

better pg hospital jer buat chek up sbab risau air ktuban smakin bkurang dan bawak mudarat utk bayi dlm kndungan..

Trus p hsptal sis. Mcm dah tanda² tu. Sya ni dh 39w 2d blom ada tnda lagi. Risau nak kena induce. 😌😌😌

Saya pun dah 39w2d ni.. menunggu saje.. masih belum ada tanda tanda.. risau juga.. 😞😞😞😞😞

Better gi hospital takut air ketubat bocor mcm sy penah kena dulu...bahaya utk bayi

Sy pon dh 39w3d...xde tanda apa2 pon lg...semoga dipermudahkan urusan sis...

Saya juga 39 weeks 2 days ada bukaan 2cm tapi tak sakit sgt... 😢

4y ago

Sama saya, 36week6d kena tahan dekat hospital sebab jalan dah buka, and contraction and lendir campur darah pun dah keluar, tapi tak sakit