keluar tanda darah

ada tak mummy 38w x rse sakit tiba tiba keluar darah baru rasa sakit..itu pun sakit sekadar mcm nk senggugut..ada tak kat sini?tanda nk bersalin ke..saya gi hospital jalan x buka lagi tapi kenapa keluar darah ye? nak kata bersama suami sy dh stop lama..emm

keluar tanda darah
8 Balas

sy pernah keluar darah 33 weeks rupanya vagina luka dia kata kena jangkitan kuman tpi check tk ada gbs pun baby semua okay, tpi mse keluar darah tu 33 weeks baby sy songsang, sy amalkn tuam air sejuk atas perut, tuam air panas bawah perut baby pusing balik ikut jalan laluan dan semua kembali normal

Saya dulu sebelum nak bersalin keluar darah jugak, laju jee turun macam air kencing padahal tak rasa pun kencing . Pastu mula start sakit pinggang sakit perut sakit pinggang sakit perut makin lama makin sakit

Keluar darah sebab dinding rahim dah start menipis tanda nak melahirkan. Makin lama darah akan banyak keluar. Kalau makin banyak tanda bukaan dah ada. 38w bila bila dah boleh bersalin tuu.

2y ago

Yee darah makin lama akan makin banyak keluar. Air ketuban tu depends pada orang. Kadang dia pecah sendiri kadang doc yang akan pecahkan kalau bukaan cm makin meningkat

saya 38w 5hari dah keluar darah. p hospital dah 4cm. cuba banyak berjalan untuk bukaan dan kLau datang constraction. jgn lupa teknik pernafasan juga untuk buka jalan.

tanda nk bersalin dh tu.huhu...apa2 keraguan better tanya ja direct dgn doktor di hospital waktu serah diri..puas hati sis huhu. Insya-Allah xlama lg la tu...

mcm sye dulu mse tu usia kndungn 32 weeks trs pi hospital doc check bukaan dh 5cm mne xterkejut sye dhlh lgy bbrp hri nk raya😊

ibu.. sila ke hospital.. awak dh blh sgt bersalin tu.. itu tanda bersalin..kut awak dh ada bukaan..

2y ago

ouh..dh pergi spital dia suh pulang xde tanda lagi..ni balik pon xde rse contraction kuat lgi..still boleh tdo lena lagi..ikutkn smlm pergi dh x sbr nk mlahirkan..alaa baby fakehope x nk kluar lgi haha

trus pergi hospital takut jalan dah buka