calcium 500mg

Korang makan ke ubat ni..sb telampau tinggi mg dia 500..lagi makan 2biji 1hari??

10 Balas

Saya makan 600mg. Sepatutnya makan 2x sehari tapi sebab ada minum susu juga(calcium dia 500mg per hidangan) so saya telan sebiji je pagi. Saya google requirement calcium untuk ibu mengandung memang tinggi. Sehari 1100-1200mg camtu

Tak tinggi pun tu memang daily requirements. Calcium penting ya untuk elak lenguh2 badan masa pregnant ni. I dulu kalau skip minum susu/pil, memang sakit badan. Take care ok mommy!

Saya awal2 haritu ada makan jgk. Betul sukatan tu kena consume calcium 1000mg utk ibu mengandung. Skg saya minum susu 2-3 kali sehari je dgn mkn obimin.

Orang mengandung memang kena maka 1000mg calcium untuk elak tulang rapuh bila tua nanti . Kalau awak tak makan baby serap semua calcium dari tulang awak

Saya makan ubat ni... Tapi kena makan dengan makanan.... Sbb minum susu tak boleh keja muntah... Kena la makan ubat

4y ago

Calcium ni sebenarnya kan kita telan dgn air ke kunyah eh? 😅

hi sis. okay je mkn. sy plk kne mkn 4 biji sehari hehe yg penting utk kita jugak n for baby 😍🤗

4y ago

Sama la sy telan gak...hehehe

doktor suruh Saya makan calcium 500mg 1biji 3kali sehari. Saya makan je. Ikut nasihat doktor.

4y ago

Betul tu. Saya tanya juga tak overdos ke. Doktor cakap tak. Tuk kebaikan kita & Baby kita makan je LA kan.

Kenapa sy je kena makan 6biji sehari? 😅

Sy pown mkn jugak

Saya pun makan