Firsttimemom, Malaysia

Excited to become a mum

About Firsttimemom

Badan Rasa Panas
Hi mommies. Normal ke kalau badan rasa panas. Husband ckp badan saya rasa panas lagi2 kat perut dgn dada. Saya baru 7w3d. Tapi tak demam pun. Saya first time pregnant.
VIP Member
Normal.. prubhan hormon
Kaki Lenguh Semasa Pregnant
Normal tak bila kaki lenguh dan kejang masa awal mengandung. Kaki saya lenguh dan kejang paling teruk waktu malam. Ada cara nak kurangkan tak?
Sy p urut br lega.. Klu x, time tdo tu bile luruskan kaki tibe2 rasa kejang yg mmg sakit sgt2..
Klu ada cream yg panas boleh bbuh sebelum tdo. Pastu pakai stokin n tdo kaki alaskan bantal. Biar tinggi.
Upt Positif
Hi mommies. 3 bulan lepas saya pregnant lepastu tkde rezeki dan gugur. Lepaa 3 bulan ni, saya check upt sbb badan rasa semacam dan upt line positif terang. Esok saya nak jumpa doktor untuk sahkan keha
..read
thumb image
Clearblue tu beli kt mane...
Susu utk early pregnancy
Hi. Nak tanya susu apa yang elok minum utk awal2 kehamilan ni. Boleh suggest?
Minum susu anmum..dr awal hamil hingga skrg dh masuk 32mggu😊
skg nie minum preggy love ...
1st trimester minum susu HL. Hujung 2nd trimester minum susu kurma farm fresh sampai hujung nk brsalin. Penah try anmum tp xleh masuk n misi xgalakkan sgt sbb tgi gula.
Saya minum frisomum perisa vanila.. Not bad la.. Susu ni kurang manis..
Anmum 🤤
Spotting & Upt Samar2
Hi mommies, 3 hari lepas ada keluar darah kaler coklat tp mmg sikit gila. Ingatkan period la. Pastu hari sepatutnya period tu tak period tergerak nak test upt. Lepastu naik dua line. Cuma samar2. Kees
..read
thumb image
VIP Member
😊 Tunggu lagi 2 3 hari, check semula or P klinik. 😊 semoga dipermudahkan segala urusan sis 😉