Hilangkan Kencing Manis Dan Tambah Calcium Semasa Hamil

Hello... Apa petua korang untuk hilangkan kencing manis dan tambah calcium semasa hamil.. Sebab saya tengah makan ubat kencing manis dan ubat calcium sma pecah darah ni skrg... Bole tolong share petua2 korang?

1 Balas

Sis mkn ubat tu atas arahan doktor ke.. kalau saya tk berani mkn ubat pape selain dr yg mcm vitamin doktor bagi masa ngndung ni.. sbb pape ubat mesti atas nasiht doktor.. klu kencing manis saya kurgkn minum manis n banyakkn minum air masak.. mmg satu hari lebih 2 liter.. calcium saya minum susu tepung fernleaf ja.. tu je saya buat.. pape pon semoga sihat ibu n baby nya🤗