Calcium carbonate 500mg

KK ada bagi saya calcium carbonate 3biji sehari sekali makan..Ambil ubat tu selepas makan.Tapi effect lepas makan ubat tu perut rasa pedih pedih.xtau nk ckp mcm mana.pedih umpama macam sy baru makan makanan pedas..lepas beberapa jam baru hilang rasa pedih² tu..kenapa ya? Ada sesiapa alami mcm ni ke? Dan nak tnya calcium carbonate tu kne telan ya?tak boleh hisap ke?😅😅bercinta nak makan 3 biji sbb ubatnya besar , dahla sy xbiasa makan ubat 🤣😂 #12weeks4days

2 Balas

ni kk bagi kenapa yea? nak tau gak. sbb tak minum susu sy.. da turun 7kg.. ada gdm.. 😥 nak minta gak klu dpt

Calcium bkn mkn ngn nasi ke? Means letak kt nasi and kunyah bersama nasi