stretchmark

dah 36w . stretchmark makin gatal makin merah makin pedih makin luka . ad tips utk hilangkan gatal tak ? tak perlu hilang parut pun takpe , asal tak gatal .. sbb dah ta tahan sgt ni menggaru helppp

21 Balas

Kata org jgn garu,tp sy x garu pn ada jg,cma xmenggerutu lah..aritu sy ada tgk petua,masa perut nk membesar kena rajin sapu minyak,spaya kulit2 tu lembut,jd bla dh besar dia xberbekas..taun ni nk try jg petua ni,..

Bio oil... Sy dr anak pertama sampai no 3. Masa preggy 4 bln dh start sapu dgn bio oil.. Alhamdullilah.. Perut cam anak dara gitu.. 😁

Setiap kali gtal sapu je bedak sis.. Sy buat mcm tu..perut pn cntek xde parut n strtchmark..klau gtal pn gosok2 je.. Jgn guna kuku

Sy pakai palmers dry itchy skin dari awl pegnen.. alhamdulillah serasi,gatal pun xde..pakai lepas mandi n tambah bile perlu

Sapu lotion.. bio oil.. minyk.. zaitun.. n byk minum air sbb kering tu. Tu yg menegang.. tp jg2 nnt berparut..

4y ago

Cara lain la..

Sama lah kita makin teruk plak strechmark dorang ckp rmbut baby lebat tp wallahualam lah try lah sapu minyak

saya guna aloe vera gel. alhamdulillah gatal hilang & stretchmark makin pudar walaupon xbersalin lg.

Letak lotion je sis... sy pun klo dah gtl perut sy guna sikat rambut 😂.. gatal x bole bawa bincang

4y ago

Sy guna losyen Nivea cherry blossom tu je.. tp skejap ja.. lpas tu akan gatal semula.. normal la awk, kulit Kita meregang sbb baby nk besar kan

Pakai losyen sis. Losyen stretchmark ada antibacteria. Ada jenis losyen, oil dan serum tak silap.

Try sapu minyak zaitun sis.. Sy kalo gatal sgt sapu minyak zaitun jer.. Kurang la skit tu