HItam?? gelap???

Salam momyy..normal ke skrg ni celah celah ketiak..kelengkang...miss v..gelap semacam...leher pon itam skli...mcm berdaki sgt..suami ade tgur jgk..sedih dan malu...ade cara nk atasi??

41 Balas

sama suami pun tegur kenapa hitam pat2 yg dlu x hitam .. lpas tu tnya kawan2 ngn berpengalaman dia kata tu normal tngh ngandung nati lpas bersalin dia hilang sendiri.. malu tu mesti ada sebb dia yg tolong cukurkan bulu bawah pulak tu 🤣 maklum laa da x nampak nak buat sendiri terhalang ngn perut 🤰🏻

Sama la saya pun..siap tanya suami..buruk kan sy skrg ni..tapi dye bg jawapan penyedap hati je..walau sy sendiri tengok diri sendiri selekeh 😅😅😅 biar lah nanti lepas bersalin hilang la tu..insyaallah...kalau tak hilang kita pakat tonyoh tempat2 yang gelap tu...

No worries. Akan hilang selepas bersalin. Tapi kena selalu sental scrub jugak. Hehhehe. Kena rajin mandi. Hehehhe... Kita pun macam tu jugak. Jangan malu dgn suami. Bgtahhu je kebenaran. Tapi after deliver rajin2 lah menyental. Hehhehe

Saya pun cmtoo.. Lagi2 bahagian celah2 yg berlemak tuu.. Tapi sy fikir positif jea.. Anggap pengorbanan seorang ibu.. Hihi.. 😊 lepas bersalin memang kena sental kaw2..

Mengandung kan...normal tu...nnti abis bersalin kembali normal...sy pun mcm tu...then after bersalin sapu losyen then balik normal...yg gelap² semua tak ada daaa

Kita sama. Nipples pun gelap masa pregnant . Skrang Anak dah masuk bulan ke 2. Warna gelap d bhg ketiak , leher ada kurang sekarang ni

Memang macamtu...saya da nak dekat due seben tegur nape hitam...nak buat cmne...dia jugak yg buat kita...tp hilang lepas bersalin..jgn risau sis☺

Wslm. Normal masa pregnant sbb hormon. Husband tegur ckp normal. Puan blh cari artikel di page2 doc bertauliah utk info hormon ni.

Dgn suami apa nak malu. Mcmne pun rupe kite time gndong dia kne laa terima. Jd mcmtu pun atas perbuatan dia jugak. Hihihi

sy pn cam ni .. suami ckp x perlu malu lah .. org yg berkulit gelap ok je kat luar sana tu .. nnti lepas bersalin akan hilang ..

4y ago

Blh saya pregnant 3 org anak dh x lah teruk sngt hitam nye.ni tengah pregnant yg ke 4 kena selalu pakai lotion baby Johnson@skrng ni pakai cream cek Lawa mmg tanggal daki2 celah peha,ketiak&leher