Nak tanya..

Siapa yg pernah bersalin ceaser time pandemic ni dhsptal kjaan, boleh share tak apa brg yg perlu kita bawa.. Sbb lama kan kena tahan wad.. Suami pun tak dibenarkan dtg melawat.. Sy dh ssh hati ni.. Siapa yg nk buat air, kalau awl lg gerak sikit pun sakit..

6 Balas

Sekarang suami yg dah lengkap dos vaksin dah dibenarkan melawat. Sy bersalin caeser di hospital University bulan 4 hari tu. Keperluan sy bawak banyak kpd barang baby. Pakaian dia, pampers dia, selimut, lampin, tuala, wet tissue. Minyak ke apa2 sy tak bawak pun sebab hari pertama lepas bersalin anak tak duduk dgn sy. Nurse jaga. Hari kedua baru nurse tolak anak ke sy tapi lepas tu dia kena dok bawah lampu pulak sebab kuning so baby tak pakai apa2 selain pampers je. Utk keperluan ibu, sy bawak baju dan seluar palazzo 2 helai, pakaian dlm, pad, disposable panties, tuala tu je. Kain batik bawak 1 tapi tak guna pun. Lagi selesa pakai seluar. Kat hospital akan pakai baju hospital so tak bawak banyak baju pun tak apa.

3y ago

Sy rasa ikut procedure hospital lain2 kot.