Mentua ohh mertua

Sapa dkt sini yg tak brapa masuk dgn mentua..? Hebat betul mentua sy ni . Suami sy bg nafkah dkt sy . Dkt anak sy pun suami sy belikan brg kperluan . Skrg ni mentua sy tak puas hati kata sy enjoy dgn duit nafkah tu . Pdahal nafkah yg suami bg, sy share beli brg dapur kot . Apa2 yg sy nk smua usaha dari kje sy sndri . Igt wife zaman skrg ni Kuno mcm dlu ke mengharapkan duit laki je .?? Lgpun tu nafkah sy. Suka hati sy la nk buat apa pun kan.

10 Balas

Takpa dia tak tahu disebalik rumah tangga kita mcm mana. Terima je apa yg diperkatakan. Mmg tak semua mertua faham. Doa lah baik baik moga hati dia lembut dapat mencari positif side dari kita. Sabar ye

bdosa bila soal nfkah mentua msuk cmpor..dia xtau ka nfkah utk isteri lain.mkn pkai pn lain,det dapor lain, pendidikn ank lain..

3y ago

Tula tgungjwb ank dia..nk tanggung diakhirt nu

btul pn..ikut kn nafkah isteri xde sesiapa pn ade hak nk tye duit tu ke mne or beli ape even suami pn..sbb tu dh jd hak isteri..

3y ago

Ya . Dia ckp kt sy ank dia dh bg sy tempat tinggal . Mkn smua ckup . Ank pun suami dh belikan brg . So sy tak pelu la nafkah tu . Dia suruh sy bsyukur dgn apa yg ade . Hbis tu dia nk ank dia menjawab ke kt sana nnt klo tak bg istri dia nafkah🙄😓

Sungguh hebat!! Itu lah dugaan bila tinggal dengan mentua yang busuk hati. 🤦🏻‍♀️

3y ago

Maaf.. Bukan nak mnderhaka tapi menyedihkan ada mentua bgitu.. 🙄 tak sporting langsung.. mayb dia xtahu tanggungjwb suami kpd isteri dn anak kot. Mayb dulu suaminya x pnah bgi nafkah bgitu.. adoii siannyaa.. geram pon ade

kena suruh mentua duduk dgr ceramah ustaz2 psl nafkah seorg isteri.baru dia faham agknye.

3y ago

Tah la . Patut dia bsyukur la ank dia btgjwb ats istri . Ni lain pulak . Letih prangai org cmni . Smua tak kena 😓😌

Mak mentua awk x pernah dpt nafkah dr pak mentua awk kot, tu yg meroyan

3y ago

Hahaha tah la . Dia ckp klo suami sy tak bg duit sy mmg xde duit . Dia igt sy tak pndai cari duit sndri kot😭 kdg ank dia pun mai pinjam kt kita balil . Mls nk bedebat nnt gaduh pulak😓

Apa kata sis cakar je muka dia lepas tu tarik rambut hentak kepala ke dinding

bukan urusan dia la duit nafkah rumahtangga ank2. sibuk je.

3y ago

Sy pun tak penah tnya laki dia bg duit nafkah ke tak . Spatut dia bsyukur ank dia tu btangjwb ats bini . Ni lain pulak. Pening la klo nama mentua ni

nama pun nafkah. suka hatilah nak buat apa pun tu hak isteri. hadoii

3y ago

Ahhaha dia tak suka kot ank dia btangjwb. Dia suruh sy jage mkn pakai suami klo nk idup bhgia n berkat . Apa dia igt sy tak buat ke smua tu . Takkan stiap kali sy msk basuh bju smua nk update kt dia . Dlu mgkin la sy tak lawan. Skrg mmg tak la . Mmg kena sound balik smpai dia blok sy😑🤣🤣🤣

betul...