Ceaser pertama kali

Sy pregnant ank keempat..sblm ni ank kdua n ktiga sy bersalin normal wlwpon songsang kaki dlu..tp kali ni pon songsang..kena tahan wad awl doc nak ceaser..lps doc bgitahu terus berdebar takot smpai menangis sbb tak pernah ceaser n mmg takot nak ceaser..lagi pulak saya jenis tak suke msuk wad awl sbb doc praktikal suke buat kite tmpt test diorang..tp baby dh 35w5hari air ketuban pula dh kurang n songsang..doc tgu nk ceaser je klau air ketuban makin kurang..sakit ke ceaser???

3 Balas

Sy czer anak pertama. Tak fully bius. Kna bius kat pinggang. Fully awake. Takde rs sakit tp klu jenis tak tahan geli, rs jugalah bila perut kena belah. Yes true tak pyh mengadap rs sakit kontraksi lama2. After post surgery, penting jaga luka. Sy mkn jamu lps keesokan hr kna operate. Luka baik elok. Anak sy x bf. Susu fm. Skrg preg kedua, xde mslah dgn luka czer. Organ dalaman oun x melekat. Alhamdulillah tiada komplikasi. Rajinkan diri mkn vitamin c utk sembuhkan luka cpt and cntk healing dia.

2y ago

Sy guna produk JRM mustanir dan dhuha. Vit c Redoxon

Saya pun kemungkinan emergency czer, ramai senior di klinik kata czer tak sakit sgt sebab diberi epidural dan tak perlu hadapi contraction berjam2. Harap2 betul lah kata mereka tu. Huhu. Bab dr praktikal ke tidak, itu bergantung kepada hospital yg sis pergi.

Maaf tanya, kalau czer awal mmg biasanya kita jadi test doc praktikal ke? #ingintahu

2y ago

selalu nye mcm tu