Iritasi tendon sheath

Hai.. nak tanya ada yg pernah kena ke sakit ni? Dah 2 minggu.. lepas buat fisio lagi bertambah sakit sampai demam😣 Nak ikat rambut pun seksa kan.. siapa ada pengalaman? Lama x nak hilang?

Iritasi tendon sheath
29 Balas

sy skrg tgh alami. since trimester kedua lagi sakitnya. skrg dah trimester ketiga lagi seminggu je nak due, makin pedih pulak rasa. Bnyk kali dah urut letak minyak angin pun still tak hilang2 sakitnya. Kalau time bangun tidur, lagi lah pedih. 😖😖😖

ouh... baru tau,msa preg ank pertama mmg kena sakit ni, lama jg bru hilang, almost a yr jg rse sakit tu fr preg till ank nk msuk 4bln baru hilang, mmg seksa nk buat apa2 kje..skg preg lg ank kdua tp alhmdulillah..yg ni ok

Ank sy da 10bulan sekarang pun still sakit lg.. Sesekali dtg sakit tu mmg terlepas apa yg di pegang dari tgn 😫 Lg2 masa bangun tido pagi2 tu dia punya sakit mmg tak boleh bwk bincang 🤦🏻‍♀️

Sy pernh alami jgk selepas 2 bulan (lebih kurang) bersalin anak sulung..pg klinik swasta, dia bg ubat.. lama2 dia baik sndiri..tp lupa dh brp lama..kakak sy pun prnh terjadi, tp kakak sy tu doc inject..

owhh sy tgh alami skrg ni..ingatkan tersalah urat sbb tiba2 je rasa sakit,baru2 je kena 😄 .. nk ikat rambut pun slow n steady je..urut plak serba x kena sbb x tau kt mane rase sakit tu

Pernah rasa sakit bahagian tu lepas bersalin anak sulung. Skrg anak dh 2 years kdg2 masih ad rasa effect nya. Cuma x seteruk masa awal2 bersalin. Elakkan angkat barang berat2.

saya. sakitt tangan Allah je tahu. lagi² lepas bersalin kena dukung anak. pastu anak bertambah berat. huhuhu mmg sakit. makan bulan juga la nak hilang rasa sakit. huhuh

Sy pun alaminya dr mengandung 6 bulan. Sekarang baby dah sebulan lebih masih sakit lagi. Memang susah nak buat keje, tambah lagi sakit belah kanan, tgn dominan 😭

aah la.. sy mengandung anak ke 4 ni jd cmni.. bila bgn subuh tu dia rasa sakit.. slalu husbnd sapu minyak panas ok la ckit.. seblm ni x pernah jd pun

Sy pun sakit mcm ni jgk..dri bersalin smpy sekarg still sakit,susah nk gerak or nk pegang benda apa2 yg berat sikit..skrg dh 5 bln,xtau nk buat bg lega

4y ago

X lega lagi..blh letak minyak urut slow2..itu je mampu buat..klw lama menyusu memang sakit sngt