TARIKH DUE DATE

Siapa sini due date 14/2?? Sya 4 kali dah confirm kan tarikh mana dorg nak ikut .. mula2 14/2 then 16/2 then 18/2 tpi semua sepakat pakai je due 14/2 😄 ibu2 dah sedia brg2 x ? Sya dri anak 1st smpai ke 4 mmg ready time 30w .. ni kandungan ke 6 dah .. yg ke 5 sya ectopic pregnancy , so pregnant kali ni mmg sentiasa rasa tkut2 laa sbb pernah ada sejarah ectopic kan ..

31 Balas

ikut buku pink je sng. klau scan pun sllu mmg akan lari2 2 3 hari tu biase. pastu lg satu sbb sllunya x sume akan dpt tarikh bersalin yg tepat. melainkan if mmg kena serah diri tu lain cite la. kdg awal kdg lmbt. sy pun due nurse tulis kt buku 14/2. klau scab pun lari 2 3 hari je so boleh je pakai lg tarikh tu selagi x lari lebih smggu. sy brg2 besar sume beli dah masa 5 bulan aritu. now dah 30 weeks baju dah beli tggl nk topup lg sikit2 sbb risau takut terbersalin awal ke ape. plus mmg target by 8 bulan nk brg baby n brg hosp sume dah ready so sng boleh rilek je. n fokus nk research n study for first baby sume teknik tu teknik ni mengaji exercise sume sbb sy first baby.

1y ago

haah tau , sya bersalin semua awal dri due .. ada yg keluar awal 2 bulan dri due , kira premature laa .. 4 anak sya sorg pon x da yg lahir dkt dgn due .. smua nya awal 2 minggu sorg je awal 2 bulan keluar

due date sy kat buku pink 18feb .. tp saya ada kencing manis.. skrg on ubat metformin.. org kata mgkin due awal dr tarikh tu.. sbb risiko baby besar.. saya just ikut mane yg terbaik atas nasihat doktor.. anak pertama selepas menanti hampir 7 tahun.. xpernah mengandung / gugur sebelum ni.. moga ibu2 semua selamat melahirkan baby yg sihat dah cukup sifat.. Aamiin ya rabb..

1y ago

ooo dah bagi tarikh ye .. sya blm lagi

sy due 28/2, tpi incase kalau kena induce akan jdi 14/2 jugak... brg ibu Dan anak semua dh siap...dh basuh tggu nk msuk dlm beg je...hehe anak ke 2...mmg dri anak 1st semua brg siap sblum 7 bulan..msuk 7 bulan je mmg complete dh...

1y ago

hehehe sbb mmg selalu admit ward pregnant kalini....so mmg sy siap awal2 senangkn org lain yg nk tolong... nnt bwk je beg tu 😊

Sy scan swasta sepatutnya 7/3...baru ni warded doctor kata edd 28/2...bukak buku pink kat KK edd 7/2/23...sekrg Sy da confius Sy da bapa week...😆😆😆...tarikh period yg sama...regular period...🤣🤣🤣

2y ago

Zaman sekarang doktor dah x ikut tarikh LMP tapi dia ikut besar baby

sis buka buku kt klinik swasta ke kerajaan? sy mule2 scan kt klinik swasta 7w edd 13/2.. then scan 12w edd jd 6/2.. then bgtau kk edd berubah tp kk suh ikut yg mule2.. 😅kt kk xpnah scan lg

2y ago

Sama. Saya pun due 13/2

sy bln 2/2023 jugak...anak ke 2... berubah2 jugak sminggu edd 🤣 ntah lah biarkan...hehehe Sy seawal 4 bulan dh prepare skit2...msuk 7 bln dh lgkap semua..ni anak ke 2 mcm rilex je dlu ✌️😆

2y ago

Sya slalu prepare last minit sbb sya prepare just utk ke hospital je .. kalau yg pakai harian tu blh je beli bila dah bersalin .. jnji yg dkt hospital dah lengkap .. ni anak ke 6 sya .. yg ke 5 sya ectopic , 4 lagi dah besar alhamdulillah .. tu laa kali ni mmg last minit je beli😂

sama lah kita. saya check swasta doc ckp due date 23/2/23 pastu pergi buat buku pink scan pulak due date 14/2 pulak. entah lah. mana mana jelah asal baby sihat ❤️🥰 inshaAllah aamiin.

Sya pun sma kat kk tulis 28/2 , pastu p swasta scan 3/3 pastu kali kedua dr kk suruh p scan sya p swasta jgak date dh jdi 7/3 pulak dh 🥲 sya dh konfius sya brpa week sbenaqnya 🤧

Nak ikutkan 14 Feb tapi kat buku 17 FEB..scan pun 14hb, So ikut jela dlm buku sbb x jauh pun larinya..nanti tgk baby nak kuar bila.. 😂 Semoga dipermudahkan buat kita semua..

1y ago

Tulah.. Sbb yg first dulu awal sehari dari due yg kedua pulak awal seminggu dari due.. Apapun semoga dipermudahkan je, Aamiin

sy re edd. kalau ikut lmp sepatutnya 21/2. tapi scan 2,3 kali doc sahkan due 14/2. Alhamdulillah brg baru je beli..byk beli online. ada lg yg belum sampai. huhu

1y ago

sya slalu beli saiz nb pakai keluar ward je .. yg lain byk beli saiz 0-3/3-6 pnya