Tanda ii nak bersalin ??

Assalamualaikum hye mommy nk tnya sya hari ni dah 36w 4Day sejak 2 ary ni asyik cirit birit je , ada ckp tu salah satu tanda dh nak dkt bersalin betul ke ? Due date 14/3 nanti...lagi satu kan sya perasan dah 3 hari ni tiap2 hari perut asyik berdnyut2 je bby sedu ke ? Minx tlg ya mmy smua yg berpengalaman btw ni ank 1st stlah 5 tahun ttc..

6 Balas

memg ada sesetgh org, salah satu tanda2 dia nak bersalin adalah cirit. tp depends pada org. sy nie jenis jarang membuang, kdg2 sembelit. masuk 37w nie, tiba2 rajin lak hari2 membuang dgn lawasnya. tp tak cirit. maybe tanda nak dekat la tu. awk just keep pantau pergerakan baby ye, and pantau kalau ada rasa sakit contraction tiap 5-15 minit. yg denyut2 tu betul laa tu baby tgh sedu, normal je mcm tu.

1y ago

in shaa Allah.. aamiin 🤲🏻🤲🏻

Depends. Klu salah mkn pun blh, klu kurang rehat pun blh jd juga. Keep pantau gerak bby, perubahan pd diri ibu (tanda2 bsalin yg lain). Sy alami situasi mcmni wktu 36-38w. Tapi sudahnya overdue.

due kita sama dan saya tengah alami apa yang awak alami ni. sedu baby, cirit birit, sakit ari2. ramai cakap tanda nak dekat dah tu

1y ago

InsyaAllah. ini pun macam kerap mengeras dah ni. esok check up kk nak tanya semua masalah yang kita tengah hadapi

due sy 16/3... sama mcm sis la, 2 3 hari ni perut memulas, cirit pun ye..kdg menung lama2 dlm toilet tp kentut je lebih😂

baby sedu yg yg jdi denyut2 tu....mklum lah tak penah jadi dh hujung2 ni baru rasa jdi risau pulak tq ya mmy

tu la.. sy pon 35 week da start cirit birit.. tp still xbersalin lg.. skg da 39week 😂