Keliru minggu ke berapa?

Hello ibu2 semua. Saya nak tanya saya keliru dengan kiraan weeks dalam app ni. Kalau ikut app ni saya baru masuk 13 weeks tapi kalau ikut app pregnancy+ saya dah masuk 14 weeks. Lepas tu saya try la pregnancy calculator kat google tapi sama dengan pregnancy+ punya kiraan. Jadi kiraan kat app ni x betul ke? Saya x boleh ikut tarikh last period sebab due date saya dah bertukar dari 12/1/2023 ke 17/2/2023. Jadi saya kira guna tarikh due date yang terkini.#bantusharing #ingintahu

7 Balas

sy x kisah pun.. ikut je EDD yg nurse bg. weeks ikut mycalendar apps. sbb mesin scan KK baca lain, scan swasta baca lain. dy ikut anggaran saiz baby. so end up bersalin induce at 37weeks😂.

ala x apa bkn mslah besar.. sy pun mcm tu juga preggy hrtu sy lebih percaya yg misi kira sbb dia check kita scan kita.. yg apps ni kita masukkn date last period shj..

kalau ikt apps ni betul kiraan apps ni dengan dr pakar brslin. kalau dgn kk je xsme . sy pun lpe nk bgtau kt nurse kk tu yg dy dh silap kira sy pnye weeks..

Sy g kk buat buku pink, due date 3/2/23 dia ikut anggaran period. Scan swasta due date 31/1/23 dia ikut besar baby.

ikut yg latest scan 12 weeks tu..

saya sama je kiraan sy dgn kk.

kenapa due date boleh bertukar ek?

2y ago

depend pd cycle period jgk.setgh doc or nurse kira 28hr or 30 hr