Due Date beza 2 minggu

1st scan swasta ikut tarikh period sekarang 13w due date 16/12. Tadi pergi kk check size baby doc cakap x tally. & Tarikh due date saya 29/11. Beza ketara sangat 2 minggu. Mana perlu saya ikut ya? Konfius. Perut x nampak lg pun.

2 Balas

tggu 2nd trimester bole tau lebih accurate. sye pun ikut last period 26/11 tp scan x nmpak baby mcm masih kecik, lepas tu scan baby weeks x sama dgn last period punye kiraan. last scan masa 10weeks doc kate due 1/12 tp akn scan lg 16-18week hujung june ni so akn re edd kot .. sbb tu ade ruangan re edd. kalau beza seminggu ok je.. beza lebih seminggu akn kerap check up utk kenal pasti problem.. sbb baby sye iugs so far, cume tggu jext scan lak mcm mne..

11mo ago

re-edd tu doc kk dah bagi tadi 29/11. means yg tu yg accurate ke atau nanti akan re-edd lagi?

Normal je perut tak nampak lgi. Due awak bulan hujung bulan 11 kan. Dr awak cakap apa? Apa yang dia advice? Better ikut tarikh yang latest sebab tu latest perkembangan baby. Kalau dr awak cakap ok, baby ok then ok je dear. Dont overthink

11mo ago

doc cakap baby ok je..cuma sy konfius kalau ikut tarikh tu sebab period regular je..xde masalah dengan update tarikh 1st day period tu kan..betul jugak tu..ikut yang latest je la kan..tq 1st time mom jadi big question pulak 🤭