30 weeks.

Siapa sini 30 weeks? Ada tak yang tak buat persiapan barang keperluan baby lagi? Bilik pun tak kemas untuk berpantang and barang baby lagi. ?

183 Balas

Bg sy.. Maybe sbb sy pernah bersalin pramatang anak sulung 33w. Sy prefer sediakan yg basic dari seawal 20w. Waktu mengandung 2nd child, dlm 25-28 weeks sy dh sediakan brg utk LR dan hospital.. Sebab 1st baby tiba2 turun darah waktu 32w5d, ke hospital bukaan 2cm. Genap 33w bersalin pramatang. Alhamdulillah yg 2nd overdue 3 hari, tu pun rasa x sdp hati, ptt serah diri waktu 40w7d, tp x sedap hati pegi jg hosp 40w3d..bukaan dh 8cm Sy nak kata, bergantung dgn bajet mommy daddy 🌹. Tp, kalau dh 30w blh dh sis sediakan yg basic mcm pakaian baby and diaper size S ❤️ apapun jaga diri & tahniah🌹