30 weeks.

Siapa sini 30 weeks? Ada tak yang tak buat persiapan barang keperluan baby lagi? Bilik pun tak kemas untuk berpantang and barang baby lagi. ?

183 Balas

sy alhamdulillah 30week dah siap beli baju baby dan basuh,set mandian baby dah cukup,set utk barang2 utk baby baru lahir pun dah cukp...full set ibu berpntang pun dah ada termasuk bengkung,kain sarung,stokin dan lain2..husbnd belikan semua cukup..alhamdulillah..ne anak ketiga..semoga kita semua di permudahkan urusan bersalin dan berpantang nanti...

saya 33w. baju2 baby je yg dh settle.. kelengkapan lain especially utk diri sndiri masih ada lg belom settle 100% .. hjung bulan ni baru nak sambung prepare. doakan saya ya 🤗

3y ago

sama la kita. barang baby beli yg untuk bawak p hospital ja. sebab baju baby lama masih elok. barang sendiri apa pon tak prepair lagi

sy 30w belum buat persiapan lg..baju2 bby dah ada..cuma blm basuh lagi..semua belum lg..huhu..sbb nya sy bru pindah ke srwak ikut suami trnsfer sni..jadinya..bnyak benda nk settlekan..brg2 pon dlm kotak lg..x kemas lg..sllu sy bersalin 36w ke atas..ni tgh Peggy ank ke 4 mntak2 36w ke atas lah bru bersalin..

sy alhamdulillah 30w siap semua.bilik berpantang pun baru siap cat dan kemas2..cuma katil bby dok kt ruang tamu lg,blum tarik msuk bilik sbb almari baju bby blum beli kena setting almari dlu bru ltak tmpat katil..baju bby smua dah settle cuci,utk hospital yg bby dh siap dlam bag.tinggal yg ibu ke blum lg

saya 31 weeks kelengkapan baby semua sda beli..tinggal kelengkapan ibu lg..nti hujung bulan nie pergi lh membeli..baik sedia kan payung sebelum hujan kan hehe..doakan sy ya di permudahkan urusan bersalin bulan oktober nanti..sy doakan ibu2 jgk dipermudahkan segala urusan bersalin nti.. *mom of 2

bju bby to lbromm bru bli sepasang, stu set nipkin, 4 helai bedong, 2 set tgn dn kaki stoking bby, tisu basah tu je bru bli, cm bju2 lma ank no 5 elok2 lgi basoh blik lh pkai tuk hariaan, la cuma nk bli pad wanita yg bertali, pad wanita bertape ,pempers bby, set mndian bby, set dlm pantang,

sye dah siap semua cuma x basuh lagi ..baby 1st Ni ramai bagi hadiah awal.tggl cuci je. arini 30 weeks mlm tdi perut sakit kaki sakit.. tgh mlm bgn minta suami sapukan myk... x tau mmg akan rasa mcm tu ker ape. baby pun aktif sgt mlm tdi smpai x tdo umi die

sy dah 30 week...lepas raya br nak satel brg baby...kena pungah bj baby dlm stor..nak beli pun hanya yg penting n time sambut baby lahir jer...yg lain pakai yg ade jer la...

2y ago

Sama lah kita.. lps raya baru settlekan.. skrg ni hanya baju je yg da beli.. takde pengalaman lg jd suh kakak belikan je hihi

Hari dah 30w 1day...baru lepas scan baby...Saya tak buat apa2 preparation lagi...sbb opahnya dh pesan jangan beli apa2 dulu tunggu sampai dia dtg bru kemaskan...walaupon dia tak bg beli apa2 tapi kami tetap la beli barang sikit2 sbb tangan ngn Mata tak boleh tahan...😂😂😂

alhamdulillah dah siap pack labour bag, both baby n mum. Tp bag utk berpantang blm siap, tggu bj menyusu sampai. semua pun beli kat shopee je. mudah, murah dan sampai dpn rmh. jimat pun ye, sbb klu beli di store ada je mata ni nak tangkap hat lain2.. heheh.. oh ye saya 31w