sakit punggung

hi. siapa dekat sini rasa sakit punggung? saya baru 10w baru rasa macam ni. kalau baring nak bangun yaAllah peritnya rasa. time jalan pun terasa sakit sangat. membongkok pun terasa sakit. ada tips tak yg pernah alami gini?

6 Balas

Sye ada tanya Dr jugak benda yang sama.. dye kata boleh buat for senaman pelvic yg ringan2 untuk kurang kan sakit.. alhamdulillah sye buat kurang sakit kalau dtg balik sakit sye buat lagi mcm tu.. tunduk takat mana mampu je sis.. sye buat dalam 3 kali tunduk pastu stop.. sye start sakit dr week 9 lagi🥺

saya pernah excident motor zaman anak dara, effectnya setiap kali preggy tulang punggung akan lari sikit sbb berat naik.. sakit ya amat, kadang² xboleh jalan.. so far kalau sakitnya dtg, tpksa diam xbergerak langsung sampai sakitnya hilang.. nti boleh la cuba buat senaman pelvis ni.. terima kasih..

saya pernah sama la 10w sangat sakit kt bahagian punggung bila nk bangun dn klau tunduk bongkok pun sakit pinggang. bagi saya normal lah kot sbb baby nk besar dn perut menegang

Hi sis igt lg erkk hihi xsangka kembar tp Allah lg syg dorg scan td bby xmbesar dah makin mgecil xlama nanti gugurla tu hope cptla gugur dgn semulajadi tq sis ❤️

7mo ago

sama2 kembali 😘😘💪💪

Normal sis tu tanda bby bkembang dgn sihat sbb bhgn rahim kte jd mgembang slagi xsakit yg teruk mmg xde prob no worries hadapi dgn sabar

7mo ago

sis dah pergi check up ke tadi? haritu sis ckp 29hb kan? macam mana?

sama sy baru 11week..tapi suka sakit area pinggul..nk letak minyak takut..nk urut pon takut

7mo ago

saya pun tak urut tak letak minyak kat area pinggul tu. setakat gosok2 macam tu. tp seksa dia yaAllah sakit kan😭