Sakit punggung.

Hai ibu² ada x ibu² mengalami sakit punggung sebelah macam mana ye nak kurangkan atau hilangkan rasa sakit punggung ni.saya 23w6d bila baring terlentang nak angkat punggung pun sakit.bila dah duduk nak bangun pun terasa sakit.harap ada ibu² bantu saya ye😔#pleasehelp

2 Balas

Hi, kalau mcm tu kan mommy cuba kalau awak bgun dari tidur tu awk mengiring dulu ke kiri atau ke kanan baru bgun (pegang dinding atau bende yg dekat utk bantu mommy bgun) insyaAllah kurang sikit rasa sakit tu. Kalau duduk bawah pun sama mommy kene mengiring dlu baru bgun.

sama macam saya sis. lagi2 lepas menjahit sbb sy tailor. tp kadang time bangun dari baring pun sakit. sy suruh suami urut. suami tekan2 tempat sakit, kadang dia pakai siku. cepat baik. malam urut. esoknya da baik. suruh suami tekan2 tempat sakit ty